Annonse

Amanda gjeninnfører prisen for Beste norske kinofilm

Dermed vil i alt 14 priser deles ut under Amandashowet i Haugesund Konserthus 17. august.

– Amandakomiteen har vært i tett dialog med bransjen i dette spørsmålet den siste tiden, og innser at det er rimelig å skille mellom de to prisene, uttaler festivalsjef og leder for Amandakomiteen Gunnar Johan Løvvik. – Det har vært svært viktig for oss i denne beslutningsprosessen å finne en løsning som er i tråd med bransjens ønske.

Juryleder Sissel Benneche Osvold har i flere intervjuer beklaget at hovedjuryen har vært fratatt kategorien Beste norske kinofilm, og stiller seg meget positiv til at denne nå tilbakeføres til juryen.

Beste norske kinofilm blir dermed kåret på bakgrunn av hovedjuryens faglige vurdering på lik linje med de andre prisene. – Vi er veldig glade over å få ordnet opp i dette før prisutdelingen, og er svært takknemlige overfor hovedjuryen som har gjort det mulig for oss, sier Løvvik.

Under et ekstraordinært møte i Oslo mandag 30. juli nominerte hovedjuryen følgende filmer til Amanda for Beste norske kinofilm:Blodsbånd, produsent Gudny Hummelvoll for 4 1/2Reprise, produsent Karin Julsrud for 4 1/2Sønner, produsent Eric Vogel for Tordenfilm

Fullstendig oversikt over Amandanominasjonene 2007 finner du her.

Flere opplysninger om Amanda finner du her.

Annonse
Skroll til toppen