Annonse

Filmhøst med action og spenning

RadiopirateneRadiopiratene er historien om Karl Jonathan og faren hans, som flytter ut av byen og tilbake til farens nedslitte barndomshjem. De finner raskt ut at hele bygda "Skjelleruten" har blitt forvandlet til et mønsterforbilde av et trygghetssamfunn, hvor barn er strengt beskyttet fra å oppføre seg som barn. Karl Jonathan og hans nye venninne, Sisseline, setter i gang et opprør mot samfunnet ved hjelp av en nedlagt piratradio. Men mønsterborgerne gir seg ikke uten kamp!

The Bourne Ultimatum


I
The Bourne Ultimatum er Matt Damon tilbake som Jason Bourne i et siste oppdrag. Alt Jason Bourne vil, er å forsvinne. Istedet blir han jaktet på av folkene som gjorde ham til den han er. Han har mistet hukommelsen og kvinnen han elsket, så han lar seg ikke stoppe av kuler eller en ny generasjon snikskyttere. Bourne har bare et mål: Å gå tilbake til begynnelsen og finne ut hvem han var. Aftenpostens Per Haddal karakteriserer Jason Bourne som vår tids James Bond!


Rottatouille


Masse action er det også i
Rottatouille, den nye animasjonsfilmen fra Pixar. Remy har en utsøkt, forfinet nese og et talent for å skape fantastiske matretter, noe familien hans mildt sagt ikke er i stand til å verdsette. Ved et skjebnens lune kommer han til den avdøde mesterkokken Gusteaus stjernerestaurant, og en kulinarisk fremtid synes åpen – hadde det ikke vært for det faktum at Remy er en rotte. Og rotter og franske gourmetkjøkken hører som kjent ikke sammen. Men i den ubehjelpelige ryddegutten Linguini ser Remy en sjanse til å få fullført sitt kall i livet, til tross for iherdig motstand fra helseinspektører, despotiske chefs, snobbete matskribenter og grådige rotter. Nok en gang har Pixar skapt et animasjonseventyr.
Rottatouille kombinerer fantastisk animasjon med en solid og svært sjarmerende fransk historie– bon appétit!

Rottatouille har premiere 28. september i Gjerdrum og Fyresdal.

Varg Veum – Bitre blomsterBitre blomster er den første filmen om Varg Veum. I Trond Espen Seims skikkelse kommer forfatter Gunnar Staalesens privatetterforsker endelig ut av Bergensskyggene og inn på det store lerretet.

Når fireårige Camilla, datteren til en fremstående politiker meldes savnet, trekkes privatetterforsker Varg Veum nærmest ved en tilfeldighet inn i saken. Det er nemlig ikke bare er datteren til politikeren Vibeke Farang som er savnet. Også elskeren hennes, Karsten Aslaksen er som sunket i jorden etter et sent besøk samme kveld som Camilla forsvant. Veum engasjeres for å finne den forsvunne elskeren som Varg snart finner forskanset i en hytte på Voss. Aslaksen er imidlertid ikke i stand til å svare på spørsmål.

Den gretne politietterforskeren Hamre er overbevist om at Aslaksen-saken er oppklart, men Hamre vet ikke alt Varg vet. Vargs antagelse om en sammenheng mellom de to forsvinningene viser seg å ha enda styggere sannhetsgehalt enn noen kunne frykte. Motarbeidet på alle kanter, innleder en trassig Varg sin ensomme jakt på svar i et regntungt Bergen, der sannheten tilsynelatende ligger like godt gjemt på byens solside som i dens trange og skyggefulle smug.

Bitre blomster har premiere 28. september i Os og Sørbøvåg.

Annonse
Skroll til toppen