Annonse

Tilbakeblikk på Haugesund

Kinosjefer, videobransjen, bygdekinomaskinister og andre representanter fra FILM&KINO var blant de mange som sammen med filmkjendiser av alle slag fant veien til Den norske filmfestivalen i Haugesund i august.

Det var knyttet stor spenning til de norske filmene som åpnet henholdsvis hovedfestivalen og barnefilmfesten, nemlig
Tatt av kvinnen og
Radiopiratene. I tillegg til filmene som ble vist under festivalen inviterte også de ulike byråene til presentasjon av sine kommende filmer. Det er mye å glede seg til å se på en kino nær deg, både av det som ble vist i festivalprogrammet og av byråene.

Årets Amandaseminar handlet om dokumentarfilmens rolle på kino, mens politikerseminaret satte fokus på kulturens betydning for utviklingen av gode lokalsamfunn. For dem som liker den gode samtalen, var muligheten til å høre Derec Malcolm i samtale med Brian Cox et hyggelig arrangement. Det var for øvrig Kalle Løchens møte med Petter Næss en sen nattetime også.

I forkant av den offisielle åpningen av filmfestivalen holdt Location en mottakelse for kinosjefene. Der benyttet også kinosjefforbundet anledningen til å presentere kinosjefene som var nye siden sist, noe som skapte en hyggelig atmosfære for festivalåpningen.

God atmosfære var det også da Videobransjens Felleskontor og videodistributørene inviterte til båttur og skalldyrbuffé på Feøy. Det var god representasjon både fra video- og kinobransjen, inkludert stipendiatene fra FILM&KINO. Videobransjen arrangerte for øvrig også Videorama under festivalen, som er et eget program knyttet til visning av film som kommer rett på DVD.

Birgitte LangballeKommunikasjonssjef

Annonse
Skroll til toppen