Annonse

Film fra Sør: Se verden fra en annen vinkel

Siden 1991 har festivalen presentert de beste filmene og filmskaperne fra Asia, Afrika og Latin-Amerika for et mangfoldig publikum.

I år har FFS utvidede dagvisninger på Vika Kino, Cinemateket og Eldorado kino. Større frihet til antall saler og visninger, gir publikum en filmfestival som tar det lokale, nasjonale og internasjonale ansvar på alvor: Nyt sør–film, nærmest døgnet rundt!

Kinoaktuelle filmer i årets festival er:
Curse of the Golden Flower (Kina, 2006, regi: Yimou Zhang),
Getting Home (Kina, 2007, regi: Yang Zhang),
XXY (Argentina, 2007, regi: Lucia Puenzo),
Tuya’s Marriage (Kina, 2006, regi: Quanan Wang), og
What A Wonderful World (Marokko, 2006, regi: Faouzi Bensaidi).

Fokus på filmfotografen


Årets festival setter fokus på filmskaperen bak kamera. Den taiwanske stjernefotografen Mark Lee Ping-bing er gjest under årets festival. Han er aktuell med den franske filmen
Flight of the Red Balloon, med Juliette Binoche i hovedrollen og med Hou Hsiao-Hsien i registolen.

Ping-bing er ansett som en av verdens fremste filmfotografer. Han er født i Taiwan, har arbeidet i filmindustrien siden 1977, og har fotografert over 40 filmer i Asia, Europa og USA. Han har samarbeidet med regissører som Hou Hsiao-hsien, Wong Kar-wai, Ann Hui, Tran Anh-hung og Tian Zhuangzhuang.

En retrospektiv serie med et utvalg av Ping-bings filmer, vil gi publikum en forståelse av filmfotografiets kunst. Samtidig ønsker festivalen å skape en dialog mellom Ping-bing og de profesjonelle utøverne ved møter, utveksling av erfaringer og i workshops samt i møte med et allment filminteressert publikum.

I tillegg til arrangementene rundt Ping-bing har FFS invitert seks norske filmfotografer til å plukke ut filmene de mener representerer kremen av internasjonal filmfotografi. Filmene utgjør serien Cinematographer’s Choice.

Workshop


I år, som i fjor, ønsker FFS å gi den norske filmbransjen mulighet til å møte og jobbe med gjestene. 8. og 9. oktober arrangerer FFS, Foreningen Norske Filmfotografer og Zoomin en workshop med filmfotografen Ping-bing i Norsk Filmstudio på Jar. Workshopen går over to dager og har plass til 25 profesjonelle filmfotografer.

Det kritiske rom


Igjen vil FFS ta internasjonale politiske problemstillinger opp til debatt gjennom dokumentarfilmene i serien Det kritiske rom. I år vil festivalen blant annet sette søkelyset på forholdene for palestinske fanger i israelske fengsel med filmen Hot House.

Karen Moe Møllerop


Pressekontakt


Film fra Sør 2007

Annonse
Skroll til toppen