Annonse

Filmtørke

Det er dessuten langt mellom suksessfilmene, og de få som faktisk går bredt ut, har vist seg ikke å ha den ønskede publikumsappellen.

Samtidig vet vi at forventede suksesser, også norske, står i kø i januar og februar. Vinteren blir nemlig kort neste år. Palmesøndag faller på 12. mars, og siden ingen distributør med respekt for seg selv synes å ville legge premierer til tiden mellom påske og august, får vi et sant rush av filmer de to første månedene på nyåret. Selv de store kinoene er fortvilet fordi de ikke har plass til dem alle. For de små er problemet enda verre: De imøteser nå en november måned der de har for lite å tilby sitt publikum, etterfulgt av to-tre måneder der de kommer til å måtte si nei takk til filmer fordi de ikke har plass til dem alle.

FILM&KINO har i denne situasjonen gått ut med ekstra kopier til den norske ungdomsfilmen
Switch på toppen av en rikslansering. Det betyr at vi er inne i filmen med mer enn tjue kopier. Så tungt har vi aldri gått inn i en film før. Men med tanke på skadevirkningene av en filmtørke tett opp mot Den store kinodagen i november, har vi funnet det riktig.

Samtidig har vi i samarbeid med Kinosjefforbundet innkalt til et møte med distributører og produsenter, der vi forsøker å ta opp problemstillingen. Vi har en situasjon ingen er tjent med, hverken publikum, kinoer, distributører eller produsenter. Da må det vel gå an å finne bedre løsninger?

Lene Løken


Adm. direktør

Annonse
Skroll til toppen