Annonse

Tidsskriftet Film & Kino i november

ARTIKLER I NOVEMBER

MORRICONES METODE


– Det jeg har gjort innen filmmusikk, har alltid vært veldig enkelt, påstår legenden Ennio Morricone, som igjen er kinoaktuell, denne gang med musikken til Giuseppe Tornatores thriller
Det ukjente.


AV JOHANNES BONKE / NILS V. GJERSTAD

WESTERNFILMEN RIR IGJEN


Igjen kribler Hollywood og westernelskere i avtrekkerfingre og hestehover. Den ærverdige sjangeren rører på seg atter en gang, og nye filmer med megastjerner som Brad Pitt og Russell Crowe står klare til å skyte seg inn i norske kinosaler.


AV DAG SØDTHOLT

I SKYGGEN AV HAROLD PINTER


– Nyinnspillinger kan være sunt, mener Kenneth Branagh. Med sin nyinnspilling Skyggespill prøver Shakespeare-connaisseuren seg for første gang på en moderne britisk dramatiker.


AV JOHANNES BONKE / NILS V. GJERSTAD

ALLE REGISSØRENS MENN


– For meg er karakterene filmens oksygen, sier manusforfatter og regissør Tony Gilroy, som med thrilleren Michael Clayton håper å innlede nok en bølge av realistiske, samfunnskritiske filmer i Hollywood.


AV JOHANNES BONKE / NILS V. GJERSTAD

BØE!


Grethe Bøe spillefilmdebuterer med spøkelsesfilmen Titanics ti liv på selveste Halloween. Særlig skvetten kan hun ikke være.


AV BIRGITTE BRATSETH

SJEFEN OVER ALLE SJEFER


Da Nina Refseth (42) så utlysningen av film-Norges nye toppstilling, syntes hun det så ut som om de ville ha Supermann til å søke. Men den kommende ”direktøren for det hele” er ingen mann.


AV INGVALD BERGSAGEL

KNAPPE KINOMARGINER


Norske kinoer med nye anlegg og mange deltidsansatte tjener best, men lønnsomheten er generelt lav i den norske kinobransjen.


AV GERD ELIN STAVA SANDVE

VESTFOLD I VINDEN


Noregs minste og tettast folkesette fylke er i ferd med å få heile tre nye fleirkinoar.


AV KNUT SIGURD SENUMSTAD

DVD-MAGASINET


Luc Godard, unge Alfred Hitchcock, kunstnerisk vampyrerotikk, Billy Wilder, Oliver Stone, Inglorious Bastards, Paul Thomas Anderson, The Boondocks, med mer.

FRA BAKERSTE BENK


Jason Bourne er en av de mest komplekse og interessante representantene for agent/actionhelt-genren på en lang stund, men etter tre filmer som har gitt oss svaret på hvem han er, har man (i alle fall jeg) begynt å lure på hva han er. Eller mer presist: hva er hans egentlige agenda?


AV DAG JOHAN HAUGERUD

Til tidsskriftets nettside

Annonse
Skroll til toppen