Annonse

Filmstudieark

Eldre filmstudieark blir overført til nettstedet Skolefilm.no (se egen artikkel). Her inngår de i en søkbar database, hvor man kan søke på filmer ut i fra tema, alderstrinn og tittel.


Nye filmstudieark:Si at du elsker meg
Alderstrinn: 10. klasse, videregående


Fag: samfunnsfag


Tema: overgrep, seksualitet, kjønnsroller, omsorg

16-årige Fatou lengter etter kjærlighet og benytter seg av sin seksuelle utstråling i et forsøk på å oppnå det. En kveld blir hun utsatt for en stygg voldtekt. Hun bestemmer seg for å holde den traumatiske hendelsen hemmelig, men en dag kommer sannheten fram.
Titanics ti liv
Alderstrinn: 5.- 7. klasse


Fag: norsk, samfunnskunnskap, historie


Tema: sjanger, dramaturgi, kjønnsroller

Liv og kameraten Thomas oppdager et hemmelig rom i kjelleren. Her finner de et gammelt fotoalbum med bilder av katten Titanic og familien Sjøstrøm som omkom i Titanic-katastrofen. Både katten og denne familien viser seg som spøkelser for Liv, og hun får en forutanelse av at det vil skje en ulykke på danskebåten som hun skal reise med.
Persepolis
Alderstrinn: 8. – 10. klasse, videregående


Fag: Samfunnskunnskap, historie, norsk, fransk


Tema: Iran, krig og fred, menneskerettigheter, kulturkonflikter, kjønnsroller, tegneserier, filmkunnskap

Lille Marjane vokser opp idet Iran gjennomgår den islamske revolusjonen og kastes ut i krig mot Irak. Når forholdene i landet blir for vanskelige, sender foreldrene henne til Europa. Så vender hun hjem i håp om en lysere fremtid. Men ingenting er blitt enklere.
Hoppet
Alderstrinn: 2. – 7. klasse


Fag: Samfunnskunnskap


Tema: flyktninger, asyl, demokrati, kulturforskjeller, filmkunnskap

Brødrene Azad og Tigris skilles fra sine foreldre i et krigsherjet Kurdistan. De flykter til Sverige, og her skildres det varme samholdet mellom brødrene og utfordringene som møter dem i det nye landet.

Lenke til FILM&KINOs side for filmstudieark.

Annonse
Skroll til toppen