Annonse

Nattkino trakk flest på Den store kinodagen

Likeledes var det mange kinoer som slo sine tidligere besøksrekorder, men med unntak av Bergen gikk besøkstallet noe ned i de største byene. Totalt endte kinobesøket denne dagen på rundt 160 000, noe som er 9 prosent lavere enn rekordåret i fjor.

Kinoene i Tønsberg og Fredrikstad, som begge viste film hele natten, hadde mer besøk i år enn tidligere. Økningen var 17,8 prosent i Tønsberg og 10,8 i Fredrikstad. Det var også flere små og mellomstore kinoer som satte ny besøksrekord.

På Lillehammer feiret kinoen sitt 100 års-jubileum denne dagen, med blant annet et stort
Hair Spray-party. I Fredrikstad fulgte de opp i kjent stil med å lage i stand et popcornbasseng på 3000 liter, hvor man kunne dykke etter premier.

Presseklippene nå i ettertid viser også at det har vært rekordmange presseoppslag på den store kinofestdagen.

Barne- og ungdomsfilmene gjorde det best


Som tidligere år, viser det seg at det er barne- og ungdomsfilmene som gjør det best. Ungdomsfilmen
Switch gjorde det best med over 26 000 besøk denne dagen. Deretter fulgte
Rottatouille med nesten 17 000 besøk,
Surf’s Up med rundt 16 000,
Titanics ti liv med over 12 000 og
Shrek den Tredje med nesten 9 000.

– Samtlige av de mest sette filmene har fått kopistøtte fra FILM&KINO. Det er gledelig å se at dette ser ut til å ha bidratt til godt besøk på mange av landets mellomstore og små kinoer, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i bransjeorganisasjonen FILM&KINO.

20-årsjubileum neste år


Den store kinodagen ble første gang avholdt i Haugesund i 1986. I 1987 kom flere med, og fra 1988 har store deler av landets kinoer vært med på arrangementet. Deltakelsen i år var på linje med deltakelsen de siste årene. I år deltok i underkant av 130 kinoer, noe som litt under antallet deltakende kinoer i fjor.

Annonse
Skroll til toppen