Annonse

TIFF 08: Michelle Yeoh til Tromsø

Den 18. Tromsø internasjonale filmfestival (15. – 20. januar 2008)


TIFF08 blir om mulig mer internasjonal enn noensinne, men årets åpningsfilm levner ingen tvil om hvor vi befinner oss i verden.
Kautokeino-opprøret av Nils Gaup er i sin helhet spilt inn i Nord-Norge, og den handler om en historisk hendelse som bare kunne ha funnet sted i denne landsdelen. Samtidig er dette en film som angår hele nasjonen, og ikke minst: hele Kino-Norge. Norske kinosjefer bør kjenne sin besøkelsestid.
Kautokeino-opprøret vil også kunne ha stort potensial og lang levetid som skolefilm, noe man kan lære mer om under TIFF. Men først og fremst må man oppleve det unike ved denne storfilmen. Sammen med Sandrew Metronome planlegger vi en kjempemarkering med lavvoleir på Stortorget, sledekjøring med rein og uteservering av bidos – tradisjonell reinsdyrsuppe kokt på samisk vis. Tromsø er det riktige stedet for verdenspremiere på en film fra den internasjonale regissøren Nils Gaup, som har brukt 10 år på prosjektet.

En annen spennende film fra vår egen verdensdel som får skandinavisk premiere i Tromsø er
Far North av Asif Kapadia (
The Warrior / Arthaus). Denne filmen er innspilt på Svalbard og på Filmcamp i Målselv, med Michelle Yeoh i hovedrollen. Med erfaring fra helikopterstunts sammen med James Bond, martial arts-bakgrunn fra Hong Kong og en uforglemmelig hovedrolle Ang Lees Oscar-vinnende film
Snikende tiger, skjult drage, er Michelle en action-dame i verdensklasse. Nå har hun også flådd reinsdyr, kjørt scooter og kasta lasso. Hun blei forelska i landsdelen under innspillinga, og vil absolutt tilbake nå på tampen av mørketida. Hun kommer til TIFF, sammen med regissør Asif Kapadia og flere fra dette internasjonale teamet.

Bransjeseminar: Alternativt innhold på mainstream kino


TIFF driver Verdensteatret Kino, og vi synes vi har fått til mye i året som har gått. Vi har blant annet hatt live satelittoverføringer i HD fra The Metropolitan Opera i New York og Dramaten i Stockholm. På seminaret skal vi presentere prosjektene. Dette er også relevant i forhold til digitalisering av norske kinoer. Vi mener det er viktig å utvikle innholdet samtidig som man jobber med teknologien, og vi tror dere vil sette pris på innspill på dette feltet. På seminaret vil vi ta opp praktiske løsninger og inntjeningspotensial, samt presentere ulike aktører på denne arenaen og hva de kan tilby. I tillegg kan vi presentere en del praktiske løsninger for profesjonell videoavvikling som Aurora kino, teknisk arrangør av filmfestivalen, har utvikla. Aurora kino har tilegnet seg mye kunnskap på området som også vil være interessant for ordinær kinodrift.

Torsdag 17. januar kl 11 – 13

Åpent seminar: Kautokeino-opprøret – Hva vet vi om det og hvordan?


Dette er et popularvitenskaplig seminar for alle som ønsker å vite mer om hvordan den historiske framstillinga er blitt til.

Fredag 18. januar kl 13 – 15

Planlegg turen nå!


Vi ønsker kinosjefene velkommen til TIFF med følgende kinosjef-pakke:

Kom til Tromsø onsdag 16. januar. Da får du med deg åpningsarrangementet, både før og etter filmen. I denne anledning skal Kinosjefforbundets pris "Søvklumpen" deles ut for første gang her i Tromsø. På torsdag er det bransjeseminar fra kl 11 – 13. på Aurora Kino, og Location inviterer til sin tradisjonsrike mottakelse på kvelden. På fredag håper vi å kunne by på noen kinoaktuelle filmer – blant annet Coen-brødrenes utsøkte
No Country for Old Men fra UIP, som også blir årets avslutningsfilm.

Supertilbud til kinosjefer


Vi har en egen rabatt på akkreditering for kinosjefer. For kr 600 får du partoutkort, billett til åpningsfilmen og invitasjon til mottakelsen etterpå (verdi kr 1 100). Kryss av på skjemaet for ”kinosjefrabatt” på akkrediteringsskjemaet.

NB: Tilbudet gjelder kun fram til 15. desember!

Reisestøtte


Også i år kan vi tilby støtte til reise og opphold for kinosjefer i samarbeid med FILM&KINO. Vi følger samme retningslinjer som for reisestøtte til Filmtreff (reise etter billigste måte, kr 1 000 i egen andel). Som en ekstra godbit, tilbyr vi ei gratis overnatting på Radisson SAS hotell (verdi kr 1 295). Dette bestilles på akkrediteringsskjemaet på
www.tiff.no.

NB: Tilbudet gjelder kun fram til 15. desember!

Vi sees på Norges største publikumsfilmfestival!

Beste hilsenMartha OtteFestivalsjef TIFF

Annonse
Skroll til toppen