Annonse

Vellykket grunnkurs for kinosjefer

Den første dagen var satt av til gjennomgang av oppgaver og servicetilbud knyttet til FILM&KINO og bransjen. Deltakeren fikk innføring i hvem FILM&KINO er og hva organisasjonen kan bidra med. Det ble orientert om lovverk og konsesjonsbehandling, filmleieavtalene og utfordringer i dagens kinomarked.

Temaet på dag to var film og publikum. SF Norge og Fox var aktive bidragsytere på områdene markedsføring og lansering av kinofilm samt distribusjon og booking av film. Det var også fokus på rapporteringssystemer og digitalkino denne dagen.

Den siste seminardagen var viet kinodrift. Drift og programmering ble behandlet i både i sentralt og lokalt perspektiv. I tillegg ble databasen til Filmlex presentert og Filmweb orienterte om hva de kan tilby. Medietilsynet var også til stede for å orientere om målsetning og retningslinjer for aldersgrenser og filmkontroll.

Alt i alt var det både et innholdsrikt og lærerikt seminar, som også tok seg tid til å vise filmen American Beauty med etterfølgende analyse i plenum.

Annonse
Skroll til toppen