Annonse

Skoleturné med Mannen som elsket Yngve

Denne kommende norske filmen er basert på Tore Renbergs roman av samme navn, som per i dag har solgt i 85.000 eksemplarer. Det vil bli laget et eget pedagogisk opplegg for filmen, et filmstudieark, som vil bli sendt ut med neste nummer av Skolekinonytt. Turneen vil besøke kinoene i Bergen, Lillehammer, Oslo, Kirkenes, Ulsteinvik, Fredrikstad, Tromsø og Stavanger.

Turneen finner sted i perioden 7.-15. januar samt 5. februar 2008. Kinoene vil invitere elever fra videregående skoler til en ”masterclass” som varer i ca to skoletimer. Her vil regissør Stian Kristiansen og hovedrolleinnehaver Rolf Kristian Larsen fortelle om alle de avgjørende prosessene i filmen. De vil også vise klipp fra filmen, ting som ikke kom med i filmen og fra castingen. Elevene vil bli tatt med bak kulissene i en filmproduksjon. De får for eksempel innblikk i hvordan det har vært for forfatteren å skrive manus basert på sin egen bok, hvordan det var for regissøren å rollebesette og instruere en ”cast” av delvis ukjente amatører og hvordan det var for skuespilleren å gi liv til Jarle Klepp, som mange kjenner fra bøkene Mannen som elsket Yngve og Kompani Orheim. Selve filmen må elevene vente på til kinopremiere 15. februar 2008.

Om
Mannen som elsket Yngve"Det er november 1989. Muren faller i Berlin. På Kongsgård videregående skole i Stavanger er Jarle Klepp uvitende om at alt snart skal forandre seg. Enn så lenge har han alt; verdens beste kjæreste og verdens kuleste kompis. Sammen har de store musikalske ambisjoner, om noen uker skal de debutere med Stavangers tøffeste punkband, Mathias Rust Band.

Men så dukker Yngve, den nye gutten i klassen, opp."

Annonse
Skroll til toppen