Annonse

Få råd fra Ane Dahl Torp og Roar Uthaug

Dvoted er et nettsted for unge filmskapere i hele Norden, hovedsaklig de mellom 15 og 20 år, og ble lansert for et år siden. Bak prosjektet står de nordiske filminstituttene, og her i Norge også Mediefabrikken i Akershus.

På dvoted kan man lese artikler om filmskaping, stille spørsmål og få svar fra nordiske filmskapere, man kan delta i forumet, se filmer og legge ut filmer, kommentere filmer og man kan få råd og tips direkte fra den nordiske profesjonelle filmbransjen via dvoteds mentorer. Har du spørsmål innen regi kan du for eksempel spørre Roar Uthaug, regissøren av
Fritt vilt, til råds. Lurer du på hvordan en skuespiller ønsker å bli instruert svarer Ane Dahl Torp mer enn gjerne, og har du spørsmål om klipp, er Bergmans klipper Sylvia Ingemardotter tilgjengelig. Aslaug Holm svarer på spørsmål om foto og dokumentar. Dette er bare noen av de profesjonelle man kan kontakte via dvoted.

Dvoted vil være en viktig del av Amandusfestivalen i år. Det vil også være en egen dvoted-pris som vil gå til en film som utmerker seg spesielt på et fagområde (foto, klipp, lyd etc). ”Live Feedback” vil arrangeres av dvoted under festivalen. Her vil et knippe unge filmskapere med film på dvoted inviteres til festivalen for å få ” live feedback” av proffe mentorer på sine filmer. Det vil også vises et sideprogram med utvalgte nordiske filmer fra dvoted.

Dvoted er en viktig arena for unge filmskapere som ønsker muligheter, kontakter, ris og ros, inspirasjon og kunnskap – og alt på kryss og tvers av de nordiske landegrensene. Sjekk det ut på
www.dvoted.net .


Maida Hals


norsk redaktør


Dvoted

Annonse
Skroll til toppen