Annonse

Nytt år og nye muligheter

Men filmåret, og dermed kinoåret, startet labert. De store kanonene manglet. Vi savnet fjorårets
Istid og trøstet oss med at det kommer bedre tider. Og de kom! Sommeren var kanonbra og viste det vi alltid har sagt: Gi oss filmene, så kommer publikum. Uansett årstid, sol eller regn, det er filmene det kommer an på.

Høsten vil vi helst glemme. Filmtørken satte inn allerede i oktober og regnet bidro så visst ikke til å sende folket inn i kinosalene. Lyspunktet var faktisk noen av de norske filmene. Norsk film har generelt sett ikke hatt noe toppår i år. Men barnefilmene har gjort det bra, slik barnefilmer gjerne gjør i Norge. Det er faktisk de som har bidratt til å holde besøket oppe.

Lyspunktet på kinosiden er to nye anlegg, Aurora kino i Alta og den ny-gamle kinoen i Horten, som endelig er gjenoppstått. Publikum svarte begge steder med å komme strømmende for å se på nyvinningen.

Nå skal vi inn i 2008, og går det som distributørene vil, skal filmene stå i kø frem til påske. Det skulle borge for besøksoppgang i det nye året. Men ett problem gjenstår: Kopiantallet. Det var lavere i 2007 enn vi kan huske det på lenge. Og da er vi like langt. For vel er det bra å få filmer med publikumsappell, men vi må også ha kopier nok til å få filmene ut av de store byene. Ellers nytter det ikke.

Lene Løken


Adm. direktør

Annonse
Skroll til toppen