Annonse

Kosmorama – Trondheim internasjonale filmfestival

Som ung festival har Kosmorama vært opptatt av å finne en egen profil og definere klare satsningsområder. Trondheim internasjonale filmfestival handler om film – fest – talent – teknologi.

Film


Kosmorama 2008 byr på rundt 90 internasjonale, nasjonale og regionale filmer.

I tillegg kommer en rekke sideprogrammer og kortfilmfestivalen Minimalen. Kosmorama har som mål å ta filmen ut av kinomørket og ut i bybildet – høydepunktet i år blir en visning av Carl Theodor Dreyers’
Jeanne d’Arc (1928) i Nidaros domkirke med orkester, kor og solister.

Fest


Filmfestival er ikke bare film, men også fest. Festivalen åpner med en heidundrende åpningsfest for hele byens befolkning på Nedre Elvehavn. I tillegg vil det arrangeres daglige Glamorama-visninger med påfølgende temafester.

  • Kanonprisutdelingen


    I et forrykende show fylt av musikk og overraskelser kårer fagforbundene de beste av fjorårets norske kinofilmer. Til sammen 12 priser deles ut i det runde huset tirsdag 4. mars.

Talent


Kosmorama retter seg mot den skapende kjernen, filmskaperne og produksjonsmiljøet. Kosmorama er ikke bare en festival for den ferdige filmen, men også en arena for filmer som er under utvikling, morgendagens filmer og morgendagens filmskapere.

  • Filmpitch


    Også i år inviterer vi til Filmpitch. Dette er en nasjonal idékonkurranse rettet mot unge filmskapere som ikke har debutert med langfilm. Av alle innsendte bidrag vil Erlend Loe plukke ut de 10 beste som blir invitert til Trondheim og skal selge inn ideene til en jury.

Teknologi


Kosmorama har et spesielt fokus på den digitale omveltningen som påvirker både kinoen og filmbransjens framtid. Kosmorama vil også arrangere teknologiseminarer og -workshops i skjæringspunktet mellom film-, spill- og reklameproduksjon.

Reisetøtte til kinosjefer


Det vil også i år bli gitt reisestøtte til kinosjefer i samarbeid med FILM&KINO. Kinosjefer har mulighet til å søke om å få dekket reisekostnadene (egenandel kr 1 000). Søknad sendes
bente@kosmorama.no før 10. februar.

Følg med på
www.kosmorama.no. Velkommen til Kosmorama 2008!

Marianne Vikan


Markedssjef Kosmorama

Annonse
Skroll til toppen