Annonse

Film i skolen-seminar på Lillehammer

I forbindelse med Amandusfestivalen på Lillehammer arrangerer Norsk filminstitutt og FILM&KINO sitt årlige seminar om filmundervisning, skolekino og film i Den kulturelle skolesekken den 11. og 12. mars.

I år er seminaret tredelt med en mediefaglig del og muligheter for å delta på verksteder i tillegg til det vanlige seminaret om film i Den kulturelle skolesekken.

Det vil skje mye med organiseringen av filmsatsningen på barn og unge de nærmeste årene, og i løpet av våren blir den aller første handlingsplanen på feltet utarbeidet. Vi håper dere har muligheten til å komme til Lillehammer for å få en oppdatering på hva som skjer, bli kjent med sentrale aktører og selv komme med innspill til fremtidens filmsatsning.

Detaljert program finner du her.

Seminaravgift: kr 600 (inkludert middag 11. mars + lunsj 12. mars)

Seminaret er fullt. Ta kontakt med Tonje Hardersen
tonje@kino.no ang. spørsmål om etterpåmelding.

Mediefaglig seminar


Formiddagen 11. mars er det omvisning på Filmskolen og fjernsynsutdanningen, diskusjon med Øystein Gilje om Medier og kommunikasjonsfaget og forelesning om lyd i film av Jan Lindvik, leder av lydlinja på Filmskolen. Denne delen er særlig rettet mot lærere i mediefag i den videregående skolen.

Filmkulturelt seminar


Ettermiddagen 11. mars er det paneldebatter, diskusjoner og presentasjoner av filmkulturelle tiltak. Handlingsplanen for filmsatsningen på barn og unge står sentralt sammen med nye tiltak i Den kulturelle skolesekken. Denne delen er særlig rettet mot de som jobber med filmtilbudet for barn og unge: Fylkeskonsulenter, kinosjefer, lærere og filmarbeidere.

Verksteder


Nytt av året er muligheten for å delta på verksteder. Onsdag 12. mars presenteres først den nye norske animasjonsfilmen "Kurt blir grusom", før deltakerne kan velge blant verksteder i foto, filmskaping, lyd- og effektbruk og podcasting. Verkstedene er særlig tilpasset medielærere, men vi tror de også kan gi konsulenter i Den kulturelle skolesekken viktige erfaringer av hvordan verksted-baserte tilbud fungerer.Klikk her for å lese mer om verkstedene.

Annonse
Skroll til toppen