Annonse

Norske elevers favorittskoledag (29. januar 2008)

Kinoene tilbyr sterkt rabatterte billetter til skolene og har satt opp de beste barne- og ungdomsfilmene for elevene. Tilbudet inkluderer både grunnskolen og videregående skoler, og enkelte steder vil alle kommunens elever gå på skolekino denne dagen. Filmene spenner over mange sjangrer og tidsepoker, men har alle til felles at det er utarbeidet pedagogiske opplegg som elevene kan bruke før og etter filmopplevelsen. Flere steder tilbyr kinoene i tillegg filmkurs, animasjonsverksteder og møter med filmskapere som Eva Sørhaug med Lønsj i Lakselv og Nordkapp og Stian Kristiansen (Mannen som elsket Yngve) i Tromsø. De deltakende kinoene konkurrerer om tittelen Årets skolekino.

– Nok en gang deltar det rekordmange kinoer, og flere steder gis det ekstratilbud som kurs, innledninger og møter med filmskapere. – Det er svært gledelig at så mange får ta del i den gode filmopplevelsen som skolekino kan gi, og det er neppe tvil om at dette er en av de mest populære skoledagene i året, uttaler barnefilmrådgiver Tonje Hardersen i bransjeorganisasjonen FILM&KINO.

FILM&KINO er initiativtaker til Den store skolekinodagen, men det er de enkelte kinoene som arrangerer sin skolekinodag lokalt. Prosjektet er igangsatt for å sette fokus på viktigheten av skolekino. Flere av filmprosjektene denne dagen er også støttet av FILM&KINO.

Annonse
Skroll til toppen