Annonse

Amandusfestivalen 2008 nærmer seg

For mer informasjon om festivalen, kurs og seminarer se
http://www.amandusfestivalen.no .

De nominerte filmene til årets Amandusfestival ble nylig offentliggjort. Juryen har vært ledet av Ane Dahl Torp. Det er også en egen publikumspris, hvor vinneren stemmes frem av ungdom selv. Kandidater til publikumsprisen er lagt ut på
http://blink.dagbladet.no/amandus/ , og de mest populære filmene er allerede sett av over 35 000. Vinnerne av de ulike kategoriene kåres under Amandusprisen som finner sted i Maihaugsalen onsdag 12. mars kl. 19.00.

I år markerer også det nordiske nettstedet dvoted seg sterkt på festivalen. Det vises for første gang et utvalg nordiske filmer. Dette er filmer som er blitt laget av unge, nordiske filmskapere og publisert på nettstedet dvoted. Filmene vises i programmet ”dvoted presenterer unge nordiske filmskapere”. I tillegg vil fire unge filmskapere vise filmen sin og få direkte tilbakemelding fra et panel med profesjonelle filmskapere. Årets panel består av Jørgen Storm Rosenberg, Vera Micaelsen og John Sullivan. Publikum inviteres også til å delta i diskusjonen samt komme med tilbakemeldinger. Sist, men ikke minst, deler dvoted for første gang ut en egen pris under Amandusprisen. Dette er en fagpris som går til en film som har utmerket seg spesielt innenfor et felt. I år er de nominerte filmene innen regi, foto og klipp. Vinneren får en dag med en av filmbransjens profesjonelle innen fagfeltet.

Annonse
Skroll til toppen