Annonse

Vellykket skolekinoseminar

Tilbudet medførte en meget bra oppslutning fra lærerstanden, som kunne velge mellom fire praktisk rettede filmverksteder og forelesninger samt omvisning på Filmskolen på Lillehammer.

Hoveddelen av seminaret foregikk på Kulturhuset Banken hvor diskusjonen rundt oppfølgingen av Filmmeldingen sto sentralt. Filmmeldingen sier at det skal skrives en handlingsplan for satsingen på barn og unge, og at ansvaret for satsingen skal deles mellom Norsk filminstitutt og FILM&KINO. På seminaret kom det mange nyttige innspill fra kulturarbeidere og lærere om hvilke områder som bør styrkes samt konkrete tips om enkle tiltak. Ting som blant annet kom opp var behovet for å kartlegge mediekompetansen og teknisk utstyr på norske skoler, å benytte medielinjenes dyre utstyr på kveldstid for filmverksteder og å opprette lærerkurs i filmkunnskap.

Resten av tirsdagen var viet foredrag om erfaringene med de videregående skolenes inntreden i Den kulturelle skolesekken og konkrete eksempler på ulike prosjekter, som for eksempel et ambulerende filmverksted kalt Opplandsbussen. Et annet eksempel var fra Sunndal hvor alle niendeklassingene hadde laget til sammen 16 korte dokumentarfilmer som så var satt sammen til den helaftens filmen
Et annerledes Sunndal. Denne fikk videre ordinær kinooppsetning i Sunndal hvor den endte opp som den nest mest sette filmen i 2007 – kun slått av Harry Potter! Smakebitene som ble presentert på seminaret demonstrerte også at filmene holdt høy kvalitet og er av interesse for et langt større publikum enn kun venner og familie.

Avslutningsvis fikk deltakerne se smakebiter på den kommende animasjonsfilmen
Kurt blir grusom, og vi gleder oss allerede til filmpremieren 31. oktober. Fellesprogrammet på onsdagen ble fint avsluttet med Ole Giævers kritikerroste filmer
Tommy og Sommerhuset, med innledning av regissøren selv.

Tonje Hardersen


Barnefilmrådgiver

Annonse
Skroll til toppen