Annonse

Filmstudieark


RespektAlderstrinn: 8. – 10. klasse, videregående


Fag: samfunnsfag, norsk, drama


Tema: skolemiljø, mobbing, rasisme, kunnskap, respekt

Hva skjer når ingen lærere dukker opp hos verstingklassen 3F? Filmen utspiller seg i ungdommers mest besøkte og brukte rom, klasserommet. Guttene i filmen har mobbet og bråkt med alle lærerne på skolen. Ingen tør til slutt å forelese for dem og klassen står en dag uten lærer. Så begynner de å undervise hverandre…


Sommerhuset + TommyAlderstrinn: 8. – 10. klasse, videregående


Fag: norsk, krl


Tema: filmkunnskap, filmmanus, sorg, mobbing, livsstil

Søstrene Renate og Hedda takler morens bortgang på svært ulikt vis. Renate har ennå ikke tillatt seg å sørge. For å holde følelsene på avstand unngår hun å snakke om moren, selv med sin egen lillesøster. En tur tilbake til sommerhuset i Nord-Norge endrer alt. Sammen med filmen vises den prisbelønnete kortfilmen Tommy.


JunoAlderstrinn: 8. – 10. klasse, videregående


Fag: natur og miljø, kunst og håndverk


Tema: seksualitet, graviditet, filmspråk, sjanger

En vanlig, kjedelig ettermiddag blir langt fra kjedelig når Juno bestemmer seg for å ha sex med sin sjarmerende intetanende kamerat, Bleeker. Ansikt til ansikt med sin ikke planlagte graviditet bestemmer hun seg ved hjelp av sin bestevenninne Leah om å adoptere bort barnet.


SOS SvartskjærAlderstrinn: 2. -7. klasse


Fag: norsk, geografi (naturvern), samfunnsfag


Tema: filmkunnskap, fortellinger, selfangst, livredning, nødhjelp, narkotika

Noora (12) bor på Rotøy sammen med mor, far og lillebror Morten. Som vanlig fører hun villsauene deres til beite ute på Vassholmen om morgenen. Plutselig hører hun spede skrik og oppdager en selunge i en bukt. Selen leker med en blåse. Under blåsa henger en mystisk pakke.

Annonse
Skroll til toppen