Annonse

Nå kan du melde deg på Den norske filmfestivalen

Åpningsfilm –
Den siste revejakta
Den siste revejakta er regissert av Ulrik Imtiaz Rolfsen og er basert på Ingvar Ambjørnsens kultroman fra 1983 med samme navn.


Den siste revejakta er på én gang humoristisk og sår; den har en rekke fasetter og er et strålende tidsbilde. Vi kunne ikke drømt om en bedre åpningsfilm til årets festival. Filmen vil glede et stort publikum. Den er Ulrik Imtiaz Rolfsens definitive gjennombrudd som regissør og har flotte rolleprestasjoner av Kristoffer Joner, Nicolai Cleve Broch og en rekke av våre mest erfarne filmskuespillere. Produsent Synnøve Hørsdal og Maipo AS leverer igjen en innertier basert på Ingvar Ambjørnsens skeive og skjøre univers, sier programsjef Håkon Skogrand.


Den siste revejakta blir Ulrik Imtiaz Rolfsens debut i hovedprogrammet på Den norske filmfestivalen. Vi er svært glade over å kunne åpne filmfestivalen med hans tredje spillefilm, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik.

I hovedrollene finner vi Kristoffer Joner og Nicolai Cleve Broch som Carl og Robert, to hippiekamerater som stadig befinner seg i 70-tallets hasjidyll, mens 80-tallets jappetid og pengegriske dealere av andre og sterkere stoffer truer. Andre sentrale roller spilles av Kåre Conradi, Bjørn Sundquist, Gard Eidsvold, Linn Skåber, Cecilie Mosli, Robert Skjærstad og Jan Gunnar Røise.

Manusforfattere er Thomas Seeberg Torjussen og Mette Marit Bølstad. Torjussen har tidligere skrevet manus til
Sønner, som var avslutningsfilm på festivalen i 2006.

Den siste revejakta får ordinær kinopremiere 29. august.

Nå kan du melde deg på festivalen


Det er nå mulig å melde seg på høstens filmfestival. Påmelding til Den norske filmfestivalen gir også adgang til filmvisningene i New Nordic Films.


Klikk her for å komme til påmeldingsskjemaet.

Den norske filmfestivalen tjuvstarter lørdag 16. august med Amandaprisutdeling, har sin offisielle åpning søndag 17. august og avslutning torsdag 21. august. Barnefilmfesten går av stabelen 17. – 21. august, mens markedet New Nordic Films finner sted 21. – 23. august.

Påmeldingsfrist er 5. juni.

Vi sees i Haugesund!

Nina M. Bræin


Presseansvarlig


Den norske filmfestivalen
www.filmfestivalen.no

Annonse
Skroll til toppen