Annonse

«De gales hus» får premiere i Haugesund i nærvær av Kronprinsen

– Vi er beæret over at Kronprinsen vil besøke festivalen, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik. – Kronprinsen har i egenskap av å være Den norske filmfestivalens høye beskytter gjestet festivalen tidligere. Han er svært filminteressert, og det er alltid en stor glede å ha ham som gjest, sier Løvvik.

Kronprins Haakon vil være tilstede ved festpremieren på
De gales hus i Haugesund. Filmen er regissert av Eva Isaksen og er basert på Karin Fossums roman med samme navn. Festpremieren finner sted mandag 18. august.

– Ikke siden
Gjøkeredet har vi sett galskap behandlet så innlevende og engasjert som i De gales hus, sier programsjef for Den norske filmfestivalen, Håkon Skogrand. – Filmen er en stor seier for trekløveret Eva Isaksen, Karin Fossum og Åse Vikene (uten Sejer), og ikke minst for Ingrid Bolsø Berdal i den bærende rollen som Aina, fortsetter Skogrand begeistret. – Sjelden har jeg sett et så stort ensemble turnert så elegant; det lyser av den minste birolle. Kvotér mer penger til kvinnene i norsk filmbransje!

– Eva Isaksen har tidligere gjestet festivalen med flere filmer og har fått Haugesunds ærespris ”Den spillende Faun” for sine mange premierer under filmfestivalen. Det er en stor glede å ha henne tilbake og kunne vise hennes nye film under årets festival, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik.

– Selv om det er skummelt, er det ekstra stor stas å ha festpremiere i Haugesund. Spesielt stas er det jo at festivalens høye beskytter kommer, sier regissør Eva Isaksen.

– Vi er veldig stolte og glade for filmen og gleder oss til å vise den frem! At det blir festpremiere i Haugesund, er feiende flott! Sier filmens produsenter Hilde Berg og Bent Rognlien.

Regissør Eva Isaksen er en veteran i norsk filmmiljø og har laget film siden hun debuterte med
Brennende blomster på midten av 1980-tallet. I 1990 fikk hun sitt store gjennombrudd med
Døden på Oslo S. I de senere årene har hun også regissert TV-drama, blant annet flere serier basert på Karin Fossums kriminalromaner med politietterforsker Konrad Sejer som gjennomgangsfigur.

I hovedrollen som Aina finner vi Ingrid Bolsø Berdal, som ble kåret til Beste kvinnelige skuespiller under fjorårets Amandaprisutdeling. Filmen kan for øvrig skilte med et stjernelag av skuespillere, blant annet Fridtjov Såheim, Rolf Lassgård, Thorbjørn Harr, Hildegun Riise, Rolf Kristian Larsen og Andrea Bræin Hovig.

Manusforfatter Åse Vikene har tidligere skrevet manus til TV-seriene om Sejer basert på Karin Fossums romaner. Hun skrev også manus til den siste Elling-filmen,
Elsk meg i morgen.

De gales hus distribueres av Nordisk Filmdistribusjon AS og får ordinær kinopremiere 12. september.

Nina M. Bræin


Presseansvarlig


Den norske filmfestivalen
www.filmfestivalen.no

Annonse
Skroll til toppen