Annonse

NUFF 2008 på skolene

Det blir to visninger daglig for ungdomsskole- og videregående skoleelever, med et utvalg fra NUFF- programmet med nordisk og internasjonal ungdomsfilm. Programmet er en blanding av morsomme, dramatiske og tragiske filmer laget av ungdom mellom 15 og 25 år. Filmene forteller fra skolehverdagen, som den svenske filmen
Klasskamerater, eller fra land langt borte i Nord-Øst Sibir, som
It’s me – Sergej.

Samarbeidet mellom NUFF og skolene er utrolig viktig for å engasjere ungdom til å lage sine egne filmer og skape mer interesse for film for og av unge. Det blir vist filmer fra Tyskland, Bulgaria, Holland, Danmark, Senegal, Sverige, Norge og Finland. Noen av de unge filmskaperne vil være til stede på visningene og presentere filmene sine. Tirsdag 10. juni kl 13.00 blir det en spesiell visning hvor statsråd Erik Solheim er til stede for å snakke med elevene.

Torsdag 12. juni skal det være to spesialvisninger. Den ene med Tromsøs fribyforfatter Mohammed Hassan Abdullah sammen med den unge filmskaperen Khady Diedhiou. Den andre med YouTube kjendisen Lasse Gjertsen som skal presentere filmene sine og diskutere med elevene.

Visningene er gratis og det er bare å melde seg på til
Pernille Nesje. Ta kontakt på telefon 920 87 761 hvis det er spørsmål. Her finner finner du
NUFFs hjemmeside.

Hermann GreuelProsjektleder NUFF

Annonse
Skroll til toppen