Annonse

Nye utgivelser på dvd fra Norsk filminstitutt


Norsk Kort 007Lørdag 14. juni lanseres årets utgave av
Norsk Kort 007. Dvd-en inneholder 23 av fjorårets beste kortfilmer, det være seg spennende animasjonsfilmer eller mer tradisjonelle kortfilmer. Utgivelsen inneholder også flere av fjorårets prisvinnere, og den vil være tilgjengelig på
www.filmbutikken.no og hos utvalgte forhandlere. Filmene kan også sees på
www.filmarkivet.no.


Gender meDokumentarfilmen
Gender me handler om hvordan homofile ser Islam, hva de muslimske homofile er opptatt av og hvilke utfordringer de står overfor. Vi blir kjent med homofile muslimer i Norge og Tyrkia og får et blikk inn i deres hverdag og deres tanker om å være homofil i en muslimsk kultur. Filmen er laget av Nefise Özkal Lorentzen og lanseres på dvd under filmfestivalen Skeive Filmer lørdag 21. juni.

Tre filmer av Jan Dalchow relanseres under filmfestivalen Skeive Filmer søndag 22. juni:Be – Skitne, syndige meg

Be – Skitne, syndige meg er en gripende dokumentar som avdekker kirkelig undertrykkelse av homofile og viser konsekvenser av hva undertrykkelsen fører til for enkeltpersoner. Filmen tar utgangspunkt i historien om Bjørn Erik som forsvant fra sitt hjem 20. oktober 1992. Alt tyder på at han tok sitt liv fordi han ikke klarte å forene sin kristne tro og homofile legning.


Jeg elsker hvem jeg vil
Jeg elsker hvem jeg vil er Norges første dokumentar om det å være ung og homofil i Norge.
Jeg elsker hvem jeg vil handler om stolthet og fordommer, om å komme ut og frem til seg selv. En sterkt anbefalt dokumentarfilm som stadig er like aktuell.


100 % menneskeI dokumentarfilmen
100 % menneske møter vi Monica Voilås Myklebust som er i starten av 20-årene og kommer fra Egersund. Da hun ble født trodde foreldrene at de hadde fått en gutt. De kalte henne Morten. I april 2002 fikk Monica kirurgisk korrigert kroppen så den passer med hennes egentlige kjønn. Seks måneder før operasjonen og tolv måneder etterpå har Monica betrodd seg til et kamera. Det har blitt en sjelden videodagbok. Hennes totale ærlighet, humor og direkte måte å fortelle ting på vil definitivt bryte ned både myter og fordommer rundt mennesker i hennes situasjon.

Annonse
Skroll til toppen