Annonse

Gratis førpremiere for lærere i Oslo

Det blir enkel servering og informasjon om muligheter, tiltak og skolekinotilbudet i Oslo generelt. Produsent Turid Øversveen vil presentere filmen og fortelle om innspillingen og prosessen fra bok til filmmanus før visningen.

I et speil, i en gåte er basert på Jostein Gaarders kjente roman. Den passer meget godt for bruk i ungdomskolen og videregående skole, spesielt innen norsk og krl-faget. Men alle lærere er hjertelig velkomne. Filmen er en rørende, magisk og leken historie om en ung jente som lærer å akseptere døden og forstår hvor vidunderlig livet egentlig er. Det vil bli produsert filmstudieark (lærerveiledning) til filmen.

Arenaen for arrangementet tilpasses etter antall påmeldte deltagere. Deltakerne får informasjon om hvor visningen finner sted etter den 1. oktober.

Svarfrist er satt til 25. september.
Vennligst benytt denne lenken til påmelding .

Om filmen


Regi: Jesper W.Nielsen


Medvirkende: Marie Haagenrud, Aksel Hennie, Liv Ullman, Mads Ousdal, Trine Wiggen


Produsent: Turid Øversveen


Produksjonsselskap: 4 1/2

Juleforberedelsene er i full gang, men Cecilie på 13 år er alvorlig syk og tilbringer mesteparten av tiden på rommet sitt. Hun dagdrømmer om Sebastian, en spansk gutt hun forelsket seg i da hun var på ferie med familien sist sommer. Det var Cecilies første forelskelse og hennes aller første kyss. Sebastian lovet å skrive til henne, men hun har fremdeles ikke hørt noe fra han.

En natt dukker en merkelig fyr opp på Cecilies rom: han heter Ariel og påstår at han er en engel. Han legger ut om livet og evigheten og Guds såpebobler, før han plutselig forsvinner igjen. Men han kommer tilbake, og til slutt gjør Cecilie og Ariel en avtale: hvis Cecilie forteller engelen om hvordan det er å være menneske, så skal Ariel fortelle henne om himmelens mysterier. Så mens alle andre i huset sover, lever Ariel og Cecilie sitt eget hemmelige liv.

Men vil Cecilie fortelle en engel om sitt første kyss? Og vil engelen virkelig røpe alle himmelens hemmeligheter for et lite menneske?

Annonse
Skroll til toppen