Annonse

Nye utgivelser på dvd fra NFI

Adressen er
www.filmbutikken.no .


Gatas Gynt
Gatas Gynt er en annerledes filmatisering av Henriks Ibsens Peer Gynt. Alle som spiller rollene er amatører som er funnet gjennom Frelsesarmeens rusomsorg. Filmen er basert på femte og siste akt av Henrik Ibsens "Peer Gynt", der Peer møter sine livsløgner og står helt alene.

Dette er ikke bare en flott versjon av Ibsens kjente skuespill, men gatas folk gir gjennom sine erfaringer en ny innfallsvinkel til teksten. Selve skuespillet er filmens kjerne, samtidig som den er en dokumentarfilm om innspillingen der de medvirkende reflekterer over den rollen de spiller og sine egne liv. Gatas Gynt gir oss ikke minst et annet syn på gatas folk og avliver noen fordommer mot våre medmennesker. Filmen hadde premiere 13. mars i år på utendørskino på Youngstorget. HM Kongen og over 1000 fremmøtte overvar filmvisningen. Den er senere vist på NRK. Frelsesarmeen får inntekter av dvd-salget.


Eletriske skyggerElektriske skygger er direkte oversatt fra kinesisk og betyr film. Denne filmen er en kinesisk
Cinema Paradiso. Filmen tar oss tilbake til Kina under kulturrevolusjonen, og følger folk og hendelser frem til vår tid. I sentrum står Ling Ling og hennes mor. Sammen deler de kjærligheten til filmen, og de drømmer seg bort og finner styrke i filmene som vises på byens utendørskino. Skjebnen er ikke blid mot Ling Ling. Hennes trofaste barndomskamerat blir borte, og dramatiske hendelser fører henne bort fra familien sin. Men tilfeldighetenes spill gjør at livet smiler til henne igjen og at mennesker møtes på mirakuløst vis. Vinner av Sølvspeilet ved Film fra Sør-festivalen i 2005.


Anita & meg
Anita & meg er en fargerik oppveksthistorie fra 70-tallets England med mye humor. En film om vennskap, rasisme og å tro på sine drømmer. Filmen begeistret anmelderne da den gikk på kino, og fikk terningkast fem i både VG, Stavanger Aftenblad og Dagsavisen. "Vi snakker om en publikumsvennlig dramakomedie av solid britisk klasse." (Dagsavisen).

Året er 1972, og vi møter 12 år gamle Meena i en landsby i England. Foreldrene hennes er fra India. Hjemme spiser de indisk mat og feirer indiske høytider. Meenas tilværelse, omgitt av indiske slektninger og venner, endres brått da engelske Anita flytter inn i nabohuset. Anita er 14, blond, vakker og frekk. Anita er akkurat slik Meena ønsker å være. De blir bestevenner. I tillegg til hormoner, ny lillebror, opptaksprøver, gutter og en venninne som ikke er slik hun trodde, må Meena gjøre noen viktige valg.

Det er laget filmstudieark til Anita & meg .

Annonse
Skroll til toppen