Annonse

Kongelig besøk og nye rekorder

Kinosjefer, videobransjen, bygdekinomaskinister og andre representanter fra FILM&KINO var blant de mange som sammen med filmkjendiser av alle slag fant veien til Den norske filmfestivalen i Haugesund i august.

Også i år ble festivalen åpnet med en norsk premierefilm –
Den siste revejakta. Festivalen har heller aldri vist så mange nye norske filmer som i år. Programmet inneholdt hele ni norske filmer, hvorav fire var spillefilmer og fem var dokumentarer.

I forbindelse med første visning av
De gales hus ble det arrangert festpremiere for H.K.H. Kronprins Hakon, som er festivalens høye beskytter. Under sitt dagsbesøk i Haugesund fikk Kronprinsen også anledning til å se
99 % ærlig og
Den siste revejakta.

I tillegg til filmene som ble vist under festivalen, inviterte også de ulike byråene til presentasjon av sine kommende filmer. Det er mye å glede seg til å se på en kino nær deg, både av det som ble vist i festivalprogrammet og av byråene.

Årets filmkritikerseminar ble ledet av Dagbladets Vegard Larsen. Debatten om norske filmpriser og hvem de er til for ble spesielt interessant sett i lys av den parallelle offentlige debatten i pressen om samme emne. For dem som liker den gode samtalen, var Kalle Løchens årlige møte en sen nattestime med åpningsfilmens regissør – denne gangen Ulrik Imtiaz Rolfsen – også verdt et besøk.

I forkant av den offisielle åpningen av filmfestivalen holdt Location en mottakelse for kinosjefene og bransjen for øvrig, noe som skapte en hyggelig atmosfære for festivalåpningen.

God atmosfære var det også da Norsk videogramforening og FILM&KINO inviterte til skalldyrbuffé et par dager etter. Det var svært god representasjon både fra video- og kinobransjen, inkludert stipendiatene fra FILM&KINO. Videobransjen arrangerte for øvrig også Videorama under festivalen, som er et eget program knyttet til visning av film som kommer rett på DVD.

Motlys benyttet også festivalen til å invitere til 25-års jubileumsfest, som etter ryktene å dømme var meget vellykket.

Birgitte Langballe


Kommunikasjonssjef

Annonse
Skroll til toppen