Annonse

Lærervisninger av I et speil, i en gåte i Trondheim og Stavanger

Trondheim: Visning 13. oktober kl. 18.00, for påmelding ring 73 80 88 00 eller send e-post til
kino@trondheimkino.no.

Stavanger: Visning 14. oktober kl. 17.30, kontakt Stig Pedersen på telefon 51 51 07 06 eller e-post
stig@sfkino-stavanger.no.

I et speil, i en gåte er basert på Jostein Gaarders kjente roman. Den passer meget godt for bruk i ungdomskolen og videregående skole, spesielt innen norsk og krl-faget. Filmen er en rørende, magisk og leken historie om en ung jente som lærer å akseptere døden og forstår hvor vidunderlig livet egentlig er.
Filmstudieark (lærerveiledning) til filmen finner du her.

Om filmen:


Regi: Jesper W.Nielsen


Medvirkende: Marie Haagenrud, Aksel Hennie, Liv Ullman, Mads Ousdal, Trine Wiggen


Produsent: Turid Øversveen


Produksjonsselskap: 4 1/2

Juleforberedelsene er i full gang, men Cecilie på 13 år er alvorlig syk og tilbringer mesteparten av tiden på rommet sitt. Hun dagdrømmer om Sebastian, en spansk gutt hun forelsket seg i da hun var på ferie med familien sist sommer. Det var Cecilies første forelskelse og hennes aller første kyss. Sebastian lovet å skrive til henne, men hun har fremdeles ikke hørt noe fra han.

En natt dukker en merkelig fyr opp på Cecilies rom: han heter Ariel og påstår at han er en engel. Han legger ut om livet og evigheten og Guds såpebobler, før han plutselig forsvinner igjen. Men han kommer tilbake, og til slutt gjør Cecilie og Ariel en avtale: hvis Cecilie forteller engelen om hvordan det er å være menneske, så skal Ariel fortelle henne om himmelens mysterier. Så mens alle andre i huset sover, lever Ariel og Cecilie sitt eget hemmelige liv.

Men vil Cecilie fortelle en engel om sitt første kyss? Og vil engelen virkelig røpe alle himmelens hemmeligheter for et lite menneske?

Annonse
Skroll til toppen