Annonse

FILM&KINO rikslanserer Madagaskar 2 og Max Manus

Madagaskar 2


Alle de morsomme figurene er tilbake – løven Alex, sebraen Marty, giraffen Melman og flodhesten Gloria, samt kong Julien, Maurice og pingvinene – i Madagaskar 2. Mens våre venner har vært strandet på Madagaskar, har de klekket en plan som er så vanvittig at den kanskje vil fungere. Med militær presisjon har pingvinene reparert et gammelt flyvrak, mer eller mindre. Når de har fått flyet av bakken, klarer de akkurat å holde seg oppe lenge nok til å lande midt i villmarken – på steppene i Afrika – hvor våre venner for første gang i sitt liv finner andre skapninger lik dem selv. Mens de utforsker sine røtter, finner de fort ut at det er stor forskjell mellom asfaltjungelen i New York og det afrikanske landskapet. De oppdager at Afrika er et flott sted, der de ferdes blant savnede slektninger, romantiske rivaler og jegere. Men er det like bra som hjemme i Central Park?

Byrå: UIPFørpremierer: Lørdag 8. og søndag 9. november + lørdag 15. og søndag 16. novemberPremiere: 21. november 2008Antall
kopier: 108 dubbede + 12 originale + digitale + 10 RL-kopier (dubbede)

Max Manus


Aksel Hennie blir norsk krigshelt! Han har hovedrollen som den norske motstandshelten Max Manus i storfilmen om hans bedrifter under 2. verdenskrig. Max Manus var et sentralt medlem av den såkalte Oslogjengen. Kjente personer som Gunnar Sønsteby, kaptein Martin Linge, Jens Chr. Hauge, Gregers Gram m.fl. figurerer i historien. Max Manus’ mest kjente bedrifter var kanskje å senke det beryktede transportskipet Donau utenfor Drøbak vinteren 1945 samt deltagelsen i sprengningen av arbeidsdirektoratets personalarkiv for å stoppe nazistenes mulige mobilisering av norsk ungdom til Østfronten.

Regi: Joachim Rønning, Espen SandbergByrå: Nordisk FilmdistribusjonPremiere: 19. desember 2008Antall kopier: 70 byråkopier + digitale + 10 RL-kopier

Ta snarlig kontakt med
kinorådgiver Grethe Næss hvis kinoen din har planer om et lanserings- og/eller samarbeidsopplegg, eller det er andre gode grunner til å få tildelt en RL-kopi.

Annonse
Skroll til toppen