Annonse

Nye utgivelser på dvd fra Norsk filminstitutt


MellomtidenDette er en dokumentarfilm om tre modige unge jenter som alle møter fordommer forbundet men hve de er. Ruzzel er 17 år, barnevernsbarn og adoptert fra Filippinene. Ruzzel er glad for at hun tok kontakt med barnevernet for fire år siden, men savner følelsen av å ha en familie. Hennes høyeste ønske er å besøke sine biologiske foreldre på Filippinene. Hva skjer når hun kommer dit? Marthine er 16 år og har ADHD. Drømmen hennes er å bevise at hun ikke er dum selv om hun har ADHD. Etter en tøff tid med problemer på skolen og med venner er livet enklere for henne nå. Inga er 15 år. Hun hater fordommer, rasisme og jåleri, og elsker å spille trommer. Nå har hun bestemt seg for å stå fram som lesbisk i Volda, den lille vestlandsbygda hun bor i.

Gjennom reiser i inn og utland, videodagbøker og inervjuer, blir vi kjent med de tre jentene som på en ærlig og åpen måte viser oss livene sine. De minner oss om hvor viktig aksept og tilhørlighet er, og de tar valg som forandrer livene deres. Filmen er rørende, morsom og inspirerende, og treffer hjertet uansett kjønn og alder.

Den norske filmskolen – eksamensfilmer 2008


Det femte kullet fra den norske filmskolen på Lillehammer presenterer sine eksamensfilmer på denne dvd-en.

Nå kan du få muligheten til å stifte bekjenskap med menneskene som kommer til å forme den norske filmbransjen i årene som kommer. Studentene ble uteksaminert i juni 2008, og har markert seg med seks veldig forskjellige novellefilmer av høy kvalitet. Både tematisk, sjangermessig og uttrykksmessig vitner denne samlingen om stor bredde i filmene vi kan vente å se på norske kinoer i årene fremover.

Annonse
Skroll til toppen