Annonse

Nye filmer på DVD fra Norsk filminstitutt

Forbudt for børn


Tre sterke fortellinger fra regissøren av
I et speil i en gåte, Jesper W. Nielsen, relanseres nå på DVD.

Forbudt for børn inneholder tre kortfilmer for barn som berører kontroversielle tema. I
Buldermanden er Ida og hennes bortskjemte lillebror Skrubsak på besøk hos deres aristokratiske bestemor. Hun truer barna med "busemannen" hvis de ikke er snille. Ida og Skrubsak begir seg ut på en oppdagelsesferd for å finne denne skumle mannen. En film om skrekk, sjalusi og overmot. I kortfilmen
Lykkefanten kaster Ida seg livstrøtt i vannet for å komme til Paradis. Foreldrene er blitt skilt, mor har begynt å drikke og Ida og lillebror må passe på seg selv. Gud avviser Idas ønske om å komme til himmelen og hun blir sendt tilbake for å finne løsninger. Innerst inne ønsker Ida at hele familien kan reise på ferie – for hvis de klarer det, vil alt bli bra. En sterk film i eventyrets formspråk. I filmen
Ogginoggen skal Ida delta på en dansefilmkonkurranse sammen med vennen Kristoffer. Imidlertid syntes Ida det er litt ekkelt med gutter. I grunnen er Kristoffer ganske kvalm, syntes hun. Men, tingene går jo ikke alltid som man tror. En film om kjærlighet og forviklinger.

Filmene passer for barn fra 10 år. Dvd-en selges for kroner 169 på
www.filmbutikken.no

Eventyret om den fantastiske poteten


En hyllest til en av hverdagens anonyme helter.

Dette er den fantastiske historien om poteten brakt fra Andesfjellene sammen med det røvede Inkagullet til Spania. Den ble møtt med mistenksomhet, "…. alt det som vokser under jorden hører djevelen til.", men ble en livredder i krig og hungersnød. Det 19. århundres potetpest ble en katastrofe, millioner av fattige døde over hele Europa. Men i dag er poteten en selvfølgelig del av et hvilket som helst kjøkken.

Filmen passer for barn fra 6 år. Dvd-en selges for kroner 99 på
www.filmbutikken.no

Lykkens grøde


I den vesle fjellbygda Lykkja bor tre generasjoner av familien Lykken under same tak. Her har to kvinner, en svigermor og en svigerdatter, levd tett på hverandre i over tretti år. Dette er et sted hvor det egentlig bare er plass til en av de to. Mens enke og svigermor Guri stadig omtaler den sterke kjærligheten mellom henne og den avdøde mannen, har svigerdatter Marit ikke hatt tid eller plass til slike følelser. Etter å ha strevd med å strekke til i alle år, ønsker Marit nå å bryte ut av husholdet og finne sin egen frihet. Hun står overfor et vanskelig valg, i en liten bygd med sterke tradisjoner. Nydelig fotografert følger filmen det kompliserte forholdet mellom de to kvinnene, der kjærligheten og avhengigheten dem i mellom også har en plass. Nominert til Amanda for beste dokumentar i 2008.

Filmen passer for ungdom fra 16 år. Dvd-en selges for kroner 139 i
www.filmbutikken.no

Annonse
Skroll til toppen