Annonse

Ringen kino er åpnet

– Åpningen av Ringen Kino dessuten svært gledelig med tanke at Oslo nå øker sin kapasitet betrakelig, noe som igjen øker kapasiteten for import og oppsettinger av film i Norge totalt sett. Vi vil merke en bedre flyt over filmpremierene. Dette vil særlig kunne gi de smalere filmene bedre plass på norske kinoer, sier Lene Løken.

Kinosenteret har i alt 925 seter fordelt på seks saler med henholdsvis 409, 240, 70, 62, 62 og 82 seter. At kinosenteret er heldigtalt innebærer at det ikke bare bildet som prosjekteres digitalt, men at lyden også overføres digitalt. Halvparten av salene har mulighet for digital 3D.

Ringen skal være et fleksibelt kinosenter som skal vise filmer i alle typer sjangere. Man har også vært svært bevisste på at publikum skal oppleve kinoen som komfortabel.

– Når vi har bygget den nye kinoen har vi vært meget bevisste på å satse på komfort. Naturlig nok siden kinopublikummet i økende grad ønsker komfort når de skal på kino. Derfor har vi blant annet lagt vekt på god beinplass og toseters sofa-tilbud i alle saler – slik kinoen var designet i gamle dager. Salen med 70 seter kan betegnes som en ”luksussal”. Her er det bevegelige skinnseter med glid, høy rygg og bord. Kinoen har et loungeområde i tilknytning til salene, sier direktør for Oslo Kino, Geir Bergkastet.

Ringen Kino kan skilte med strålende omtaler i pressen: Mangeårig filmkritiker Per Haddal mener at både komfort og bildekvalitet står til en sekser på terningen, og sier i
Aftenposten at Ringen kino har de beste digitalbildene han har sett. Rushprints Eirik Smidesang Slåen er like begeistret i sin karakteristikk av kinoen på
Rushblogg.

Annonse
Skroll til toppen