Annonse

Filmstudieark

Eldre filmstudieark er tilgjengelige på nettstedet
www.skolefilm.no , og der er det mulig å søke på temaer og klassetrinn.Uten dekning
Klassetrinn: 4. – 7. trinn


Fag: norsk, historie, KRL-faget


Tema: Vennskap, familie, myter, språk, filmfortelling

Kalli bor sammen med moren sin utenfor Reykjavik. I fritiden holder han for det meste på med tv, film og dataspill. Han blir svært misfornøyd når han blir sendt til faren for å feire jul. Faren og hans nye familie bor på en øde gård langt mot nord. Her er det ikke engang dekning på mobiltelefonen! Han liker heller ikke Ellen, den nye stesøsteren. Dette er helt gjensidig.

Til slutt får Kalli nok av ødemarka og bestemmer seg for at han vil vekk. Han klatrer opp på nærmeste fjell for å prøve om mobilen virker der. Været slår om og han blir overrasket av en snøstorm. Byguttens møte med den iskalde villmarka blir ganske brutal. Han må ikke bare kjempe mot livets harde realiteter, men også mot spøkelser og fantasiskapninger.Min venn Choo Choo

Klassetrinn: 2. – 4. trinn


Fag: norsk, kunst- og håndverk


Tema: Musikk, vennskap, familie, eventyr, sjalusi, redsel, sinne

Min venn Choo Choo er en russisk dukkeanimasjonsfilm for de yngste elevene, og er helt uten dialog, bare med bruk av musikk, blant annet Bizets musikk til Carmen.

Vi møter en liten gutt som blir oversett av foreldrene, og i sin tristhet lager han seg sin egen venn, Choo Choo. Det er ingen vanlig venn han har laget seg, men en venn som har magiske evner. Han har en tryllefinger, det er bare det at den ikke alltid virker. Første del handler om julen og det å ta vare på hverandre. I andre del drar de ut på havet og møter både apekatter, sjørøvere og noen veldig snille ender. I siste del oppstår det nye og overraskende vennskap.Kurt blir grusom
Klassetrinn: 3. – 7. trinn


Fag: norsk, kunst og håndverk


Tema: fra bok til film, familie, vennskap, mobbing

Kurt er truckfører, har en søt kone han er glad i og tre fine barn. Han har en staselig bart som han vasker og krøller hver lørdag. Kurt elsker jobben sin som truckfører, og har det veldig artig på jobben sammen med de andre arbeidskameratene. Men så flytter Doktor Petter inn i nabohuset, og plutselig er det ikke så greit å være Kurt lengre.


Max ManusFILM&KINO vil også lage filmstudieark til krigsfilmen Max Manus, og dette vil bli publisert på hjemmesidene våre like etter juleferien.

Annonse
Skroll til toppen