Annonse

Landsmøtet må prioritere

Som i fjor innledes landsmøtet med et omfattende seminar om digitalisering av norske kinoer. Her vil alle kunne få siste oppdatering, og det er derfor mer nødvendig enn noen gang at folk møter.

Vi regner med at digitaliseringen kommer til å prege hele landsmøtet. Både seminaret, budsjettene og handlingsplanen som skal legges frem, vil konsentrere seg om den viktigste av alle oppgaver dette året. Men også andre beslutninger skal fattes. Blant annet blir landsmøtet nødt til å gjøre noen økonomiske prioriteringer.

For første gang på tjue år ligger inntektene til FILM&KINO nå under budsjett. Det er videobølgen som begynner å flate. Ja, faktisk var inntektene til Norsk kino- og filmfond lavere i 2008 enn i 2007. Det har ikke skjedd siden avgiften ble lovpålagt i 1987. Vi har vent oss til at den årlige inntekten stiger år for år. Landsmøtet har kunnet plusse på utgiftene i tillit til at nye inntekter kommer. Slik er det ikke lenger. Nå må man tvert imot begynne å venne seg til tanken på å kutte. Det er derfor et spennende landsmøte som ligger foran oss.

Likevel er det ingen tvil om at organisasjonen nå får uttelling for sin evne til å spare i gode tider. Overskuddene er jevnlig tilført fondet, som til tross for finanskrise og lavere avgiftsinntekter, fortsatt er i stand til å finansiere digitaliseringen. Og det er tross alt det viktigste!

Lene Løken


Adm. direktør

Annonse
Skroll til toppen