Annonse

Nye filmer på DVD fra Norsk filminstitutt


Tirptiz – det siste slagetTirpitz, andre verdenskrigs mest avanserte slagskip, var britenes viktigste bombemål i Norge fordi skipet truet de allierte konvoiene til Murmansk. Til slutt greide britiske bombefly å senke skipet i Tromsø den 12. november 1944. Nær tusen tyske soldater omkom. Filmen forteller den dramatiske historien til Tirpitz; om de som bombet, de som ble bombet og de som var vitner. Filmen forteller også den ukjente historien til major Heinrich Ehrler som fikk skylden for at skipet ble senket. Ehrler var en av Tysklands beste jagerpiloter og skulle ha forhindret den britiske bombingen, mente krigsledelsen i Berlin. Derfor ble han stilt for krigsrett.
Tirpitz – det siste slaget består av unikt historisk arkivmateriale og intervjuer med de som var vitner til disse dramatiske hendelsene.

Filmen passer i historieundervisning i videregående skole. Dvd-en selges for kroner 169 på
www.filmbutikken.no .


FluesuppeLille Freddy skal hente mauregg til familiens fluesuppe, men så bryter uværet løs. Da er det skummelt å være en liten frosk i den store verden. Dette er en morsom og spennende tegnefilm for de minste. Filmen er svensk, opprinnelig fra 1999 og nyutgitt på dvd. Kim Haugen har de norske stemmene.

Filmen passer for barn fra tre år. Dvd-en selges for kroner 99 på
www.filmbutikken.no .

Annonse
Skroll til toppen