Annonse

Norske elevers favorittskoledag

Filmene spenner over mange sjangrer og tidsepoker, men har alle til felles at det er utarbeidet pedagogiske opplegg som elevene kan bruke før og etter filmopplevelsen. Flere steder tilbyr kinoene i tillegg filmkurs, animasjonsverksteder og møter med filmskapere.

– Lengst mot nord arrangerer Nordkapp kino den omfattende skolefilmfestivalen Honnywood, hvor alle kommunens elever er med. I hovedstaden har også Oslo kino satset spesielt i år. Hele 5000 elever vil nyte godt av denne spesielle skoledagen, noe som er en gigantisk økning på hele 1000 prosent fra i fjor, forteller barnefilmrådgiver Tonje Hardersen i FILM&KINO.

Kinoene tilbyr sterkt rabatterte billetter til skolene og har satt opp de beste barne- og ungdomsfilmene for elevene. Tilbudet inkluderer både grunnskolen og videregående skoler, og enkelte steder vil alle kommunens elever gå på skolekino denne dagen.

– Det er flott at så mange får ta del i den gode filmopplevelsen som skolekino kan gi, og det er neppe tvil om at dette er en av de mest populære skoledagene i året, sier Hardersen.

FILM&KINO er for øvrig initiativtaker til Den store skolekinodagen, men det er de enkelte kinoene som arrangerer sin skolekinodag lokalt. Prosjektet er igangsatt for å sette fokus på viktigheten av skolekino. Flere av filmprosjektene denne dagen er også støttet av FILM&KINO.

Annonse
Skroll til toppen