Annonse

Film i skolen-seminar på Lillehammer 1. – 2. april

I forbindelse med Amandusfestivalen på Lillehammer arrangerer Norsk filminstitutt og FILM&KINO sitt årlige seminar om filmundervisning, skolekino og film i Den kulturelle skolesekken den 1. og 2. april.

I år er seminaret delt med en mediefaglig del og muligheter for å delta på verksteder i tillegg til det vanlige seminaret om film i Den kulturelle skolesekken. Nytt av året er at vi utvider seminaret til grunnskolelærere, som får tilbud om ulike filmverksteder.

Det vil skje mye med organiseringen av filmsatsingen på barn og unge de nærmeste årene, og arbeidet med handlingsplanen på feltet er nå i gang. Dette vil bli presentert på hovedseminaret, og vi håper dere har muligheten til å komme til Lillehammer for å få en oppdatering på hva som skjer, og selv diskutere og komme med innspill til fremtidens filmsatsing.

Detaljert program finner du her.

Seminaravgift: kr 700 (inkludert middag 1. april + lunsj 2. april)

Meld deg på seminaret her. Påmeldingsfrist er 18. mars.

Overnatting: Vi har reservert rom på Rica Victoria Hotel, og deltakerne må selv booke rom her. Oppgi Amandusfestivalen som referanse. Pris: 1195,- for enkeltrom og 1245,- dobbeltrom. Rica Victoria Hotel, Tel 61 25 00 49, e-post:
hege.antonsen@rica.no .

Mediefaglig forelesning


Formiddagen 1. april er det forelesning om filmdramaturgi ved Carsten Ohlman. Denne delen er særlig rettet mot grunnskolelærere og er en nyttig teoretisk innføring til de mer praktiske filmverkstedene på torsdag.

Filmkulturelt seminar


Ettermiddagen 1. april er det presentasjon av handlingsplanen, diskusjoner og presentasjoner av filmkulturelle tiltak. Handlingsplanen for filmsatsningen for barn og unge står sentralt sammen med nye tiltak i Den kulturelle skolesekken. Torsdag 2. april er det presentasjoner av nye spennende norske filmer. Denne delen er særlig rettet mot de som jobber med filmtilbudet for barn og unge: fylkeskonsulenter, kinosjefer, lærere og filmarbeidere.

Verksteder


I år kan man velge mellom fem verksteder. Vær oppmerksom på at noen verksteder retter seg mot grunnskolelærere og andre mot medielærere i den videregående skole.

Her kan du lese mer om verkstedene.

Tonje Hardersen


Barnefilmrådgiver

Annonse
Skroll til toppen