Annonse

Nordkapp kino ble Årets skolekino

Årets skolekino ble kåret blant de 60 kinoene over hele landet som deltok på Den store skolekinodagen 4. februar. Nordkapps kinosjef Edelh Ingebrigtsen kunne som vanlig by på et imponerende utvalg av aktiviteter for elevene, som kunne velge mellom et utall av filmer på flere arenaer i tillegg til å kunne delta på mobilfilmkurs og lage en talking heads-festivalfilm.

Den store skolekinodagen på Nordkapp er gjennom årene bygget opp til å bli en skolefilmfestival, med egen logo og eget navn: Honnywood. Juryen er særlig imponert over hvor involvert elevene selv er i arrangementet. De har hatt sin egen festivalsjef, har satt opp filmprogrammet for dagen, drevet festivalkafé, samt solgt t-skjorter og over 1800 billetter.

Landets største kino har vist muskler som skolekino. Oslo kino tidoblet besøket fra 500 til 5000, og kunne tilby en rekke aktiviteter på Den store skolekinodagen. Det ble arrangert enkle tegneverksted i tillegg til mer avanserte animasjonskurs, lydeffektkurs og 3D-animasjonsverksted. Filmvisningene hadde innledninger med besøk av forfatter, regissør og skuespillere.

Flere andre kinoer landet rundt melder om stor pågang og fulle saler med fornøyde skoleelever som applauderte etter filmvisningene.

Årets skolekino blir kåret på grunnlag av kinoens innsats under Den store skolekinodagen. Vinnerkinoen får 10 000 kr som skal gå til nye skolekinotiltak, mens 3 000 kr følger med den hederlige omtalen. Bransjeorganisasjonen FILM&KINO er initiativtaker til Den store skolekinodagen og kåringen av Årets skolekino.

Annonse
Skroll til toppen