Annonse

Prisdryss i kinobransjen

Filmsjefene i filmbyråene har kommet med begrunnede forslag til kandidater til prisen, men det er styret i Norske Filmbyråers Forening som tar den endelige beslutningen om hvem som får prisen hvert år.

I kategorien mindre kinoer gikk prisen til Nordkapp kinos Edelh Ingebrigtsen.

Et utdrag fra juryens begrunnelse:

Edelh Ingebrigtsen har en stor del av æren for at Nordkapp kommune fortsatt har en kino. Hun har gjort en fantastisk jobb, og til tross for gjentatte trusler om nedleggelse har hun gjennom iherdig innsats overbevist politikerne om at Honningsvåg trenger en kino. Ikke minst har hun vært dyktig til å samarbeide med andre lokale krefter og på den måten gjort kinoen til et samlingspunkt og en viktig del av lokalmiljøet.

I kategorien større kinoer gikk prisen til Molde kinos Geir Hammerø.

Juryen sier at Hammerø alltid er hyggelig å samarbeide med samt ryddig og faglig oppdatert. Han har et utrolig kontaktnett lokalt, og har satt kinoen på kartet gjennom solid markedsføringsarbeid.

– Både styret og de ansatte på kinoen er svært fornøyd med hans lederstil, for ikke å snakke om humør, skriver Norske Filmbyråers Forening i ei pressemelding.

Byråforeningen delte også ut Hedersnålen til Geir Ralle fra SFs kinolager. Hedersnålen tildeles en byråleder eller ansatt i et medlemsbyrå som har gjort en innsats for sitt firma eller bransjen i minst 10 år, og som på en fortjenestefull måte har arbeidet for bransjen og foreningens beste i flere år.

Prisene ble delt ut av adm. direktør Inger Warendorph i Walt Disney Studios Motion Pictures Norway og adm. direktør Guttorm Petterson i SF Norge.

Vinnerne ble utropt til stor jubel og applaus fra de 170 deltakerne på Grefsenkollen Restaurant.

Annonse
Skroll til toppen