Annonse

Filmstudieark

Dette er en oversikt over de aller siste filmstudiearkene som er publisert:
Yatzy
Klassetrinn: 8. – 10. trinn + videregående skole


Fag: Samfunnsfag, mediefag, RLE-faget, sosialkunnskap, norsk


Tema: fra bok til film, identitet, overgrep, oppvekst

Daggi (15) blir sendt fra Oslo til en ny fosterfamilie på landet, men møter det nye stedet full av motstand. Det eneste han vil er å komme seg bort. Men Daggi har ingen andre steder å dra. Alt han kom fra er ødelagt.

På skolen treffer han Gloria som drømmer om et annet liv og begge ser etter hvert nye muligheter i hverandre. Men hemmelighetene i Daggis videokamera, minnene ingen får se, ødelegger alt. Noen eller noe er etter ham…

Eller er det bare noe han innbiller seg?
Yatzy er basert på Harald Rosenløv Eegs bok med samme navn.


Varde
Klassetrinn: 5. – 7. trinn


Fag: samfunnsfag, kunst og håndverk (film)


Tema: filmkunnskap, mobbing, vennskap, etikk, menneskeverd, respekt

Kortfilmen
Varde er en mørk oppvekstskildring der vi følger hovedpersonen Johan på 11 år som havner i et moralsk dilemma etter å ha satt i gang en tilsynelatende uskyldig narrestrek. Historien opererer på et psykologisk plan i brytningstiden mellom barn og voksen.
Varde vant Amanda for beste kortfilm 2008.


Appelsinpiken
Klassetrinn: 10. trinn + videregående skole


Fag: norsk, RLE-faget, filosofi, naturfag


Tema: bok til film, mediekunnskap, forelskelse, kjærlighet, død, sorg, filosofi, astronomi

På 16-årsdagen får Georg overlevert en bunke brev fra sin far, Jan Olav. Brevene skrev faren like før han døde for vel 10 år siden. Georg har få minner fra tiden med faren og vil først ikke ha noe med de mystiske brevene å gjøre. Likevel tar han dem med på fjellturen han skal reise på samme dag. Han åpner brevene og tas med inn i en gåtefull og vakker kjærlighetshistorie; Jan Olavs jakt på den mystiske appelsinpiken. Fortellingen starter på en trikk i Oslo og ender under appelsintrærne i Sevilla. I brevet stiller faren Georg et grunnleggende eksistensielt spørsmål: Hva er poenget med å leve når vi likevel skal dø, kanskje til og med mens livet er som best? Ville du valgt å bli født hvis du hadde et valg?

Annonse
Skroll til toppen