Annonse

Den norske filmfestivalen 20. – 27. august

Det nordiske filmmarkedet, New Nordic Films, er først ute med filmvisninger, seminar, Works in progress og Co-produksjonsforum 20. – 23. august.

Amanda 25 år


Den norske filmprisen Amanda deles i år ut for 25. gang. Prisutdelingen, som ferier jubiléet med å hylle kvinnen i norsk film, sendes direkte på TV2 fra Festiviteten, Haugesund konserthus, fredag 21. august med Sven Nordin og Dennis Storhøi som verter. – Som leder for Amandakomiteen er jeg strålende fornøyd med at herrene har sagt seg villige til å stille opp, sa festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik i en pressemelding tidligere i mai. -Når vi i tillegg har Åse Kleveland som juryleder for fire høyt kvalifiserte fagjuryer, er det grunn til å se frem til årets Amandaprisutdeling med stor forventning, sier Løvvik.

I forbindelse med Amandas jubileum blir det i forkant av prisutdelingen arrangert et seminar,
Amandasamtalen – Om kvinneroller i norsk film, for de nominerte og andre profesjonelle deltakere.


Upperdog offisisell åpningsfilmFestivalen har sin offisielle åpning 23. august med Sara Johnsens
Upperdog.
Les mer om åpningsfilmen her. Programsjef Håkon Skogrand har akkurat kommet tilbake fra filmfestival i Cannes, og satser på å få de beste filmene som ble vist der til Haugesund. Dette kan du lese mer om i hans rapport fra Cannes et annet sted i dette nummeret av Film & Kinonytt. Vi kan dessuten røpe at det blir et italiensk og et fransk sideprogram.

Barnefilmfesten


Barnefilmfesten åpner mandag 24. august, og løper parallelt med hovedprogrammet resten av festivalen.

Stavanger/Sandnes


Den norske filmfestivalen fortsetter samarbeidet med Stavanger og Sandnes, og gjester også i år byene med utvalgte deler av filmprogrammet. Arrangementet retter seg i første rekke mot kinopublikummet i de to byene, og går av stabelen rett etter at festivalen i Haugesund er avsluttet. Filmene som blir vist i Stavanger og Sandnes hentes i første rekke fra Barnefilmfesten og festivalens italienske og franske sideprogrammer. I tillegg vil det bli vist utvalgte filmer fra årets hovedprogram.

Kinoer, styrerepresentanter og folkevalgte


Festivalen har sendt ut et brev direkte til disse gruppene som tar for seg praktiske opplysninger omkring deltakelse på festivalen. Av viktige begivenheter for kinosjefene er mottakelsen i regi av Location i forkant av den offisielle åpningen, samt det årlige krabbelaget, som finner sted mandag 24. august.

For styrerepresentanter og folkevalgte er det laget et eget program som kan lastes ned her:
Program for folkevalgte

Den norske filmfestivalen ønsker bransje og publikum hjertelig velkommen til fantastiske filmopplevelser, aktuelle seminarer, konserter, festivalutstilling og en hel rekke arrangementer både av sosial og kulturell art, frem til festivalens offisielle avslutning 27. august. Vi sees i Haugesund!

Nina Mari Bræin


Presseansvarlig


Den norske filmfestivalen

Annonse
Skroll til toppen