Annonse

Først i verden med digital kino i hele landet

VPF (Virtual Print Fee) er en avgift distributørene må betale ved oppsetting av film på kino i en periode fremover. Dette er en del av spleiselaget mellom distributørene, Film & Kino og kinoene som muliggjør den nasjonale digitaliseringen. Det er første gang Hollywoodstudioene inngår en slik avtale på nasjonalt nivå. Med disse avtalene på plass kan Film & Kino nå gjennomføre anbud på tjenester som er nødvendig for å kunne starte utrullingen som planlagt i fjerde kvartal 2009.

-Dette er en historisk dag for kinobransjen, sier Jørgen Stensland som er fagdirektør i bransjeorganisasjonen Film & Kino og ansvarlig for digitaliseringen. Han forteller at studioene har forpliktet seg til å levere filmer digitalt i Norge. Med digitaliseringen kan kinoene også tilby den nye generasjonen med 3D-filmer som kommer for fullt. – Vi gleder oss til å samarbeide med studioene om den nye hverdagen for kinoene og deres publikum, sier Stensland.

Film & Kinos mål om å sikre publikum aktuell film har fått ny aktualitet ved at alle kinoer kan vise samme film likt i tid og med samme høye kvalitet. I tillegg åpner digital kino for nye bruksmuligheter.

-Vi er svært fornøyde med at en konstruktiv og resultatorientert fremdrift nå sikrer at vi følger den oppsatte tidsplanen for oppstart av utrullingen. Det lover godt for hele gjennomføringen, som antas å ta inntil to år, sier Roar Svartberg, fungerende direktør i Film & Kino.

Se pressemeldingen for kommentarer fra studioene i Hollywood.

Annonse
Skroll til toppen