Annonse

Filmstudieark

Dette er en oversikt over de aller siste filmstudiearkene som er publisert:Vals med BashirKlassetrinn: 10. trinn + videregående skole


Fag: norsk, RLE-faget, samfunnsfag


Tema: animasjonsfilm, dokumentar, krig, psykologi.

Kan man glemme en massakre? Med dette spørsmålet i hodet prøver den israelske regissøren Ari Folman å finne svaret på hva krig gjør med mennesker, i denne prisbelønnede animerte dokumentarfilmen. Med utgangspunkt i sine egne opplevelser fra krigen med Libanon i 1982 og massakren i flyktningleiren Sabra og Shatila, tar han opp temaer som krig, moral, minner, historie og personlig ansvar.
Yatzy
Klassetrinn: 8. – 10. trinn + videregående skole


Fag: Samfunnsfag, mediefag, RLE-faget, sosialkunnskap, norsk


Tema: fra bok til film, identitet, overgrep, oppvekst

Daggi (15) blir sendt fra Oslo til en ny fosterfamilie på landet, men møter det nye stedet full av motstand. Det eneste han vil er å komme seg bort. Men Daggi har ingen andre steder å dra. Alt han kom fra er ødelagt.

På skolen treffer han Gloria som drømmer om et annet liv og begge ser etter hvert nye muligheter i hverandre. Men hemmelighetene i Daggis videokamera, minnene ingen får se, ødelegger alt. Noen eller noe er etter ham…

Eller er det bare noe han innbiller seg?
Yatzy er basert på Harald Rosenløv Eegs bok med samme navn.
Varde
Klassetrinn: 5. – 7. trinn


Fag: samfunnsfag, kunst og håndverk (film)


Tema: filmkunnskap, mobbing, vennskap, etikk, menneskeverd, respekt

Kortfilmen
Varde er en mørk oppvekstskildring der vi følger hovedpersonen Johan på 11 år som havner i et moralsk dilemma etter å ha satt i gang en tilsynelatende uskyldig narrestrek. Historien opererer på et psykologisk plan i brytningstiden mellom barn og voksen.
Varde vant Amanda for beste kortfilm 2008.Annonse
Skroll til toppen