Annonse

Hat trick for kinoene

Totalt har de norske kinoene hatt 2 526 677 besøk i perioden 1. juni til og med 9. august. Dette er en fremgang på 11,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Majoriteten av forhandelerne som leier ut dvd melder også om en økning på mellom 25 og 76 prosent i juli sammenlignet med juli i 2008, mens salget av dvd-er har holdt seg overraskende stabilt.

– Aldri før har vi sett så mye film i løpet av sommermånedene, og vi ser film i alle kanaler. Med rekord på rekord i kinobesøket, kan vi også slå fast er sommeren er blitt kinotid i Norge som i en rekke andre land, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i Film & Kino.

Kinoer som vanligvis har sommerstengt har i år valgt å holde åpent for publikum. Dette har vist seg å være en suksess. Det er de minste kinoene som øker mest, med mer enn en dobling av besøket i forhold til fjoråret.

Lokomotivene denne sommeren vært
Istid 3 og
Harry Potter og Halvblodsprinsen. De har til sammen hatt 1 177 348 besøk, noe som utgjør 47 prosent av kinobesøket i sommerperioden.

De fem best besøkte filmene i sommer (1. juni t.o.m. 9. august) er:


Istid 3: Dinosaurene kommer

731 477

Harry Potter og Halvblodsprinsen

445 871

Hangover

221 109

Transformers: De beseirede slår tilbake

183 780

Engler & Demoner

129 833

Nå står høstens premierer for tur, med filmtilbud for en hver smak. Også blant de norske filmene er det et bredt spekter av sjangere, med barnefilmer, ungdomsfilmer, thrillere og filmer med tankevekkende temaer fra dagens norske virkelighet.

Annonse
Skroll til toppen