Annonse

– Verdens beste filmer

Bergen internasjonale filmfestival – BIFF –- ble etablert av bystyret i Bergen som et prosjekt under Kulturbyåret 2000. Første BIFF solgte 8 000 billetter, mens fjorårets 9. utgave satte ny publikumsrekord med 43 712 besøk. Det gjør BIFF til en av Norges aller største festivaler, uansett sjanger.

BIFF har siden oppstarten vært bevisst på å vise de beste filmene fra hele verden. Festvalsjef Tor Fosse har mer enn 200 reisedager i året og besøker filmfestivaler over hele verden for å hente filmperler til Bergen og BIFF. Rundt 140 filmer over åtte festivaldager i oktober pleier det å bli plass til på Bergen Kino. Fosse leter alltid etter filmer som engasjerer, inspirerer og informerer:

-Det er mange gode filmer, og ikke minst gode dokumentarer, som aldri når norske kinolerreter, påstår Fosse.

Med et sterkt fokus på dokumentarer har BIFF skapt Nordens viktigste filmfestival. Filmene tar for seg temaer som mat, ressurser, økonomi, musikk, design og mote.

De siste årene har BIFF laget et omfattende program på dagtid for alle byens elever på ungdomsskoletrinnet. I fjor var over 13 000 skolelever på BIFF og fikk oppleve at film også kan være noe annet en bare underholdning fra Hollywood.

Alvorlige temaer skal også ha sin motvekt i fiksjon og underholdning. Årets jubiluemsprogram har garantert noe for alle: Førpremierer på kommende Hollywoodfilmer, de beste filmene fra festivalene i Berlin og Cannes, engasjerende dokumentarer og ferske kortfilmer. BIFF ønsker med glede alle fra kinobransjen velkommen til kinomørket fra 21. – 28. oktober.

Annonse
Skroll til toppen