Annonse

Nye filmstudieark

Dette er en oversikt over de aller siste filmstudiearkene som er publisert:

Vegas

Klassetrinn: 8. – 10. Trinn, videregående skole


Fag: Mediekunnskap, samfunnsfag


Tema: Omsorgssvikt, barnevern, vennskap

Vegas er historien om Thomas, Marianne og Terje – tre ungdommer som ikke har noe sted å være. Etter å ha sett sin mor bli banket opp, blir Thomas plassert på et ungdomshjem. Hvor lillebroren hans er vil ingen si, men Thomas har sverget på å finne ham. På ungdomshjemmet møter han Marianne som nok en gang har føkket opp alt, og Terje som virker som han er fra en annen planet.

De tre har en felles drøm, og sammen legger de ut på en reise fylt av tro, hat og kjærlighet.

Knerten

Klassetrinn: 1. – 4. trinn + barnehage


Fag: norsk, rle-faget, kunst og håndverk


Tema: fra bok til film, vennskap, fantasi, lek

Lillebror og familien hans har flyttet til et gammelt og falleferdig hus på landet, langt fra andre lekekamerater. Verden blir straks litt morsommere når Lillebror oppdager den lille kvisten. Når Lillebrors mamma tar seg jobb i butikk mens far er på reise som undertøysselger, må Lillebror klare seg selv store deler av dagen, og da er det ekstra hyggelig å ha en venn. Men kan en furukvist være en ordentlig venn – og har familien råd til å bli boende i det falleferdige huset?

Knerten er basert på "Knerten og Lillebror", som er første bok i en serie av Anne Cath. Vestly.

Engelen

Klassetrinn: 10. trinn + videregående skole


Fag: samfunnsfag, medier og kommunikasjon, rle-faget


Tema: rusmisbruk, narkotika, omsorgssvikt, kjærlighet, fosterhjem, barnevern

Lea vokser opp i et hjem preget av manglende beskyttelse. Fra å være en livsglad og nysgjerrig liten jente forandrer livet seg brutalt når moren Madeleine vender tilbake til sin eksmann Ole. Dødsdansen mellom to voksne skader barnet. Rus blir gradvis det som gjør at Lea klarer å stå i en hverdag sammen med familien sin. Så får Lea datteren Sonja og ønsker å bryte med familien og starte på nytt. Hun vil ta vare på barnet og gi henne den beskyttelsen hun selv ikke fikk. Lea skjønner snart at hun mangler denne evnen og må derfor gjøre et umulig valg.

Engelen er en historie om avhengighet. Om det å bære og arve mammas sår. Om kvinner som aldri gir hverandre opp.

Yodok

Klassetrinn: 9. – 10. trinn, videregående skole


Fag: Samfunnsfag, historie


Tema: Menneskerettigheter, demokrati, ytringsfrihet

Etter andre verdenskrig sa verden: Aldri igjen! Aldri igjen skal det være konsentrasjonsleire i verden. Men akkurat nå sitter hundretusener innelåst i nord-koreanske konsentrasjonsleire. En liten gruppe overlevende fra leiren Yodok har klart å flykte til friheten i demokratiske og rike Sør-Korea, men her blir de sett på som annenrangs borgere og potensielle spioner. Ingen vil høre på dem. I filmen Yodok produserer syv av disse flyktningene et ekstraordinært og kontroversielt teaterstykke om sine opplevelser i Nord Korea.

Den norske filmen
Yodok følger de syv gjennom hele produksjonen, og de sterke historiene som utfolder seg gir direkte innsikt i vår tids Holocaust. I Nord-Korea finnes det mellom 12 og 18 aktive, hemmelige konsentrasjonsleire.

Annonse
Skroll til toppen