Annonse

Full oppslutning fra kinoene

Prosessen er godt i gang og anbudene for levering av utstyr og tjenester for systemintegrasjon er nettopp sendt ut. Fristen for å levere tilbud er lagt til 4. januar 2010, noe som betyr at valg av leverandører vil være klart i slutten av januar. Parallelt jobbes det også med å få til avtaler med de uavhengige distributørene om deltakelse i spleiselaget.

– Mange års forberedelser, og intensivt arbeid det siste året med å få avtalene på plass med Hollywood-studioene, har nå gitt full uttelling. Langt flere kinoer enn forventet har gitt oss fullmakt til å forhandle med leverandørene av utstyr og tjenester, sier fungerende direktør Roar Svartberg i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Den økonomiske modellen som er valgt for digitaliseringen av de norske kinoene er unik. Sammen med distributørene finansierer Film & Kino en svært høy andel av de totale kostnadene. Dette gir samtlige kinoer rundt om i landet en mulighet til å være med, uavhengig av om de er blant de aller minste eller de største kinobedriftene.

– Den overveldende positive responsen viser med all tydelighet at den valgte økonomiske modellen gir langt større utbredelse av digital kino enn vi hadde våget å håpe på, sier avdelingsdirektør og prosjektansvarlig Jørgen Stensland i Film & Kino.

Utrullingen av digitalt utstyr forventes å starte i månedsskiftet mars/april 2010.

Annonse
Skroll til toppen