Annonse

www.skolekino.no

Filmstudieark er pedagogiske opplegg for filmer som passer til undervisning, og Film & Kino lager ark til nye filmer fortløpende. På de nye sidene kan du søke på filmer etter tittel, klassetrinn, fag og tema. Du kan også kombinere søkene, slik at man for eksempel kan finne en egnet en film for fjerde trinn i norskfaget eller søke på egnede filmer med temaet mobbing for ulike klassetrinn. De nye sidene har fått adressen
www.skolekino.no.

De nyeste filmstudiearkene

Dette er en oversikt over de aller siste filmstudiearkene som er publisert:Bestevenner
Klassetrinn: 5. – 7. trinn


Fag: Norsk, Samfunnsfag, Religion, livssyn og etikk


Tema: Vennskap/respekt, Konflikt/krig og menneskerettigheter

Julie, Mette og Naisha er bestevenner. De henger sammen på skolen og i fritida. De liker fart og spenning og å besøke hverandre hjemme. Naisha bor på et flyktningmottak. Pappaen til Julie er politimann. Han får vite at Naisha og moren skal sendes ut av landet. Julie ”sniklytter” ved døren når pappa forteller dette til mamma. Julie løper til mottaket for å advare Naisha. Det viser seg at de allerede har reist, men Naisha har lagt igjen en lapp med ”usynlig” skrift på. Dette er en hemmelig kode vennene har, så Julie vet hvordan hun skal få frem skriften og lese lappen.


Soraya M.Klassetrinn: videregående


Fag: Samfunnsfag, Mediefag


Tema: Konflikt/krig og menneskerettigheter, Likestilling/kjønnsroller

Filmen er gripende fortellingen om en landsbys forfølgelse av en uskyldig kvinne, et vågalt vitnesbyrd og en fengslende skildring om mobbens brutale makt. Hvem går mot henne, hvem overgir seg til mobben og hvem tør å kjempe for den riktige sak?
Soraya M. er en amerikansk film om forhold i Iran. Den tar for seg praksisen med å steine kvinner for utroskap, og inneholder derfor noen sterke scener. Filmen er basert på boka Freidoun Sahebjam skrev etter å ha hørt historien fra iranske kvinner.Knerten
Klassetrinn: 1. – 4. trinn + barnehage


Fag: norsk,RLE-faget, kunst og håndverk


Tema: Litteratur på film, Oppvekst/familie, Vennskap/respekt

Lillebror og familien hans har flyttet til et gammelt og falleferdig hus på landet, langt fra andre lekekamerater. Verden blir straks litt morsommere når Lillebror oppdager den lille kvisten. Når Lillebrors mamma tar seg jobb i butikk mens far er på reise som undertøysselger, må Lillebror klare seg selv store deler av dagen, og da er det ekstra hyggelig å ha en venn. Men kan en furukvist være en ordentlig venn – og har familien råd til å bli boende i det falleferdige huset?

Knerten er basert på Knerten og Lillebror, som er første bok i en serie av Anne Cath. Vestly.

Annonse
Skroll til toppen