Annonse
Bilde fra filmen Sinna mann

Nye filmstudieark


filmstudiearksidene kan søke på filmer etter tittel, klassetrinn, fag og tema. Dette er en oversikt over de aller siste filmstudiearkene som er publisert:

Sinna mann

Klassetrinn: 3. – 7. trinn


Fag: RLE-faget, samfunnsfag, norsk, mediefag


Tema: Litteratur på film, Oppvekst/familie

Animasjonsfilmen
Sinna mann omhandler om et trist og vanskelig tema. Vi møter førskolegutten Boj som bor sammen med foreldrene sine. Faren hans forandrer seg innimellom til et skummelt monster som ikke kan besinne seg. Da slår han mor. Når faren blir snill igjen, angrer han på oppførselen sin. Boj er redd og har det vondt: Han lurer på om det er hans skyld at faren blir så sint. Til slutt skriver han et brev til Kongen og forteller om hemmeligheten sin. En dag banker Kongen på døren og inviterer faren til å komme og bo hos ham på slottet sitt. Der skal han lære å bli kjent med den sinna mannen han har inni seg.

Skoleklassen

Klassetrinn: 10. trinn + videregående skole


Fag: Samfunnsfag, mediefag


Tema: Mobbing

Joosep (16) er et mobbeoffer. Hver dag må han tåle fysisk og psykisk vold fra de han går i klasse med. Joosep sladrer ikke – han bare holder ut. Verken lærere eller andre voksne griper inn og hjelper Joosep. Mobbingen er såkalt ”usynlig”. En dag orker ikke klassekameraten Kaspar å se på hva Joosep blir utsatt for. Han bestemmer seg for å beskytte Joosep. Kaspar mener det handler om ære. De andre i klassen liker ikke at Joosep blir forsvart av Kaspar – som de ser på som er en av ”de kule”. En ny krig starter – Joosep og Kaspar mot resten av klassen.

Bestevenner

Klassetrinn: 5. – 7. trinn


Fag: Norsk, Samfunnsfag, Religion, livssyn og etikk


Tema: Vennskap/respekt, Konflikt/krig og menneskerettigheter

Julie, Mette og Naisha er bestevenner. De henger sammen på skolen og i fritida. De liker fart og spenning og å besøke hverandre hjemme. Naisha bor på et flyktningmottak. Pappaen til Julie er politimann. Han får vite at Naisha og moren skal sendes ut av landet. Julie ”sniklytter” ved døren når pappa forteller dette til mamma. Julie løper til mottaket for å advare Naisha. Det viser seg at de allerede har reist, men Naisha har lagt igjen en lapp med ”usynlig” skrift på. Dette er en hemmelig kode vennene har, så Julie vet hvordan hun skal få frem skriften og lese lappen.

Annonse
Skroll til toppen