Annonse
Jon Arne Bakken, Sissel Moe og Geir Morten Engeberg var blant de som ble hyllet for sin filmproduksjon. De står bak en backstage-dokumentar om bandet Sixpack

Medieelever får lærlingplass

-Dette har vært en prøve på hva vi håper å starte med til høsten. Da håper vi at vi skal få engasjert fire av medieelevene til å bli lærlinger i tv-produksjon, web, avis etc. Skolen er blitt godkjent som lærebedrift. Vi samarbeider med bl.a. Elevorganisasjonen og Ungt Entreprenørskap om å få startet dette, og vi blir da først i Norge med lærlingplasser for medieelever, forteller prosjektleder Leif Ødegård.

Det er meningen de skal drive ungdomsbedrifter og få praksis gjennom disse. Elevorganisasjonen jobber sentralt med akkurat dette ettersom det er stor mangel på lærlingplasser.

-Dette var hovedtema i Samarbeidsrådet for yrkesopplæring i forrige uke. De synes våre planer er glimrende. Vi får se om vi lykkes, sier Ødegård.

Nylig var det filmgalla i Stjørdal. Fire nye filmer hadde premiere. 14 stolte filmskapere med ulik grad av utviklingshemming mottok priser.

-Vi har lært masse om bruk av lyd og lys, kamera og intervjuteknikk, forteller Jon Arne Bakken. Sammen med Geir Arne Ulstad og Sissel Moe lagde han backstage video av bandet SixPack.

Ungdomsbedriften In Medias Res UB ved medielinja på Ole Vig videregående skole har i høst lært opp utviklingshemmede i Stjørdal og Meråker i å lage tv-program. Onsdag ble gruppenes arbeid presentert. De øvrige deltagerne hadde lagd filmer om ASVO Stjørdal, Ungdommens Hus samt en produksjon med hest som tema. Festivitasen ved mediehuset på skolen åpnet med fri flyt av gløgg, pepperkaker og klementiner. Det fortsatte med quiz, pizza og brus før selve prisutdelingen, intervjuer og taler tok til. Til tonene av Tina Turner & ”The Best” inntok produsentene podiet.

-Individuell oppfølging er viktig, vi har brukt noe tid på å bli kjent, forteller Aslak Aalberg, leder i ungdomsbedriften. De har gjort det sterkt i forbindelse med fylkeskonkurranser i entreprenørskap. De har deltatt i Europe Trade Fair etter å ha kvalifisert seg gjennom å få førstepremie som beste stand under fylkesmesterskapet. De to første kurskveldene var satt av til opplæring i kamera- og mikrofonteknikk. Deretter var fokus flyttet til å starte produksjoner. Onsdag ble kurset avsluttet med filmgalla.

-Kanskje kan Stjørdal og medielinja på Ole Vig i samarbeid med utviklingshemmede bli distriktssenter for Tellus. Det er stor interesse for dette verkstedet og mange deltakere, forteller Ødegaard.. Ungdomsbedriften skal tjene penger og dra til Kenya. Det er gitt tilskudd fra Aktiv Ungdom. Ideen er hentet fra danske TV-Glad. En av lokalavisene i Stjørdal ønsker å leie inn lærlingene til å stå for deres nettsider. En av de lokale kabelfjernsyn-operatørene ser for seg å benytte ungdommene i tv-produksjoner.

Annonse
Skroll til toppen