Annonse

Norske elevers favorittskoledag

Filmene spenner over mange sjangrer og tidsepoker, men har alle til felles at det er utarbeidet pedagogiske opplegg som elevene kan bruke før og etter filmopplevelsen. Flere steder tilbyr kinoene i tillegg filmkurs, animasjonsverksteder og møter med filmskapere.

Lengst mot nord arrangerer Nordkapp kino den omfattende skolefilmfestivalen Honnywood, som har befestet sin posisjon som en svært vellykket og populær måte å markere Den store skolekinodagen på, og hvor elevene selv står som arrangører.

I hovedstaden har Oslo kino valgt å utvide storsatsingen fra i fjor ytterligere. Oslo Kino opplever i år en enorm interesse med over 7.500 påmeldte, noe som er en økning på 50 prosent fra 2009. Satsingen med filmer for alle alderstrinn, animasjonskurs, lydeeffektkurs og innledninger av blant annet Gunnar Sønsteby og Nils Nordberg, har vist seg å gi god effekt.

– Det er flott at så mange får ta del i den gode filmopplevelsen som skolekino kan gi, og det er neppe tvil om at dette er en av de mest populære skoledagene i året. Spesielt morsomt er det at Oslo denne gangen setter norgesrekord i antallet elever som ser film i løpet av en dag, sier barnefilmrådgiver Tonje Hardersen i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Kinoene tilbyr sterkt rabatterte billetter til skolene og har satt opp de beste barne- og ungdomsfilmene for elevene. Tilbudet inkluderer både grunnskolen og videregående skoler, og enkelte steder vil alle kommunens elever gå på skolekino denne dagen.

Film & Kino er initiativtaker til Den store skolekinodagen, men det er de enkelte kinoene som arrangerer sin skolekinodag lokalt. Prosjektet er igangsatt for å sette fokus på viktigheten av skolekino. Flere av filmprosjektene denne dagen er også støttet av Film & Kino.

Annonse
Skroll til toppen